Na samom istočnom ulazu u Veneciju, čim se pređe most Ponte della Libertà, putovanje kolima se završava i počinje čitava jedna pešačka avantura.

Kao specifična kapija grada tu se nalazi prelepi javni park, čuveni Giardini Papadopoli i unutar njega savršeno odmorište sa četiri zvezdice - Hotel Papadopoli Venezia deo grupacije MGallery by Sofitel Collection. Luksuzni butik hotel, potpuno uređen u venecijanskom duhu, samo je deo velike istorije tog lokaliteta.

Na početku XIX veka grof Spiridon Papadopoli, bogati preduzetnik, kupio je veliki deo imanja u delu Santa Croce. Grof Spiro želeo je da napravi letnju rezidenciju sa velikim parkom kao poklon svojoj mladoj ženi Terezi Mosconi.

Taj projekat, danas poznat kao Papadopoli vrt, osmislio je i izveo slikar, arhitekta i profesor pejzažne arhitekture, Francesco Bagnara. Pošto je on bio scenograf čuvene opere Gran Teatro La Fenice, napravio je brojne setove za opere Gioachinoa Rossinija koje se danas izvode širom sveta.

Palata Papadopoli-Foresti i njen park ubrzo su postali domaćini važnih događaja u gradu kojima su prisustvovali visoki slojevi društva. Tokom jula i avgusta poznati par organizovao je brojne zabave za plemstvo.

Danas je moguće osetiti deo te atmosfere upravo odsedajući na istom mestu gde su se, u raskošnim toaletama, okupljali svi ti ljudi pod maskama. Hotel Papadopoli Venezia ima jedan ulaz sa strane vrta, a drugi, glavni, nalazi se na kanalu Tolentini.

Tu je i mali, privatni mol zahvaljujući kome se hotelu može prići i sa vode gondolom ili vodenim taksijem. Javne garaže i taksi stanica udaljeni su samo 300 m, te je ovo mesto idealno odmorište za sve one koji odluče da posete Veneciju kolima.

Umetničke, kulturne i istorijske znamenitosti, su vrlo blizu: Grand kanal, Ustavni most i prelepa Scuola Grande di San Rocco udaljeni su pet, most Rialto deset, a čuveni Trg Svetog Marka samo dvadeset minuta laganim hodom.   

Hotel Papadopoli Venezia nedavno je kompletno renoviran u stilu XVIII veka da bi evocirao uspomene na istorijski poznatu raskoš Venecije i svojim posetiocima omogućio autentični doživljaj proteklih vremena. Tom prilikom korišćeni su čuveni Rubelli tekstili za nameštaj i Fortuny rasveta. 

Hotel je u mogućnosti da svojim gostima organizuje vožnje gondolom po kanalima Venecije, golf partiju sa devet rupa, putovanja do obližnjih ostrva Murano, Burano i Torcello, kao i posetu čuvenom kazinu. Svih 96 soba imaju prelepi pogled: ili gledaju na Tolentini kanal ili na Papadopoli vrt. Sasvim je dovoljno sedeti na tim malim živom ogradom i cvećem opasanim terasama i upijati raskoš Venecije. 

Pogledajte u nastavku nekoliko još slika iz ovog prelepog hotela:

Više informacija može se pronaći na: mgallery.com i hotel-papadopoli-venice.com.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/