U čuvenoj četvrti St. Germain koja je žila kucavica starog grada, teško ćete odoleti šarmantnim pariskim kafeima i živopisnim buticima, ali ukoliko zakoračite samo malo dalje naći ćete se okruženi cvetnim dvorištima i privatnim baštama. Upravo tu među ušuškanim vilama nalazi se jedna od najbolje čuvanih tajni Pariza.

Relais Christine ljubomorno su u tajnosti čuvali Baudelaire, Picasso i Sartre, kao i ona njih svojim zidovima starim više od četiri veka, bršljenom i ružama puzavicama koje krase svaki delić ove nekadašnje privatne vile, pretvorene u luksuzni hotel sa pet zvezdica.

U potpunosti renoviran ovaj šarmantan, ali i vrlo sofisticiran hotel poseduje jedinstven spoj onog autentičnog francuskog duha vidljivog u svakom deliću zdanja, kako spoljnom, tako i unutrašnjem kada je u pitanju enterijer, ali i sam dekor.

Međutim, tu su sada i svi oni luksuzni detalji, koji posetiocima omogućavaju potpuno uživanje u ovom jedinstvenom bajkovitom kompleksu.

Hotel poseduje 48 osam soba različitih kategorija, od dupleksa do apartmana sa pristupom bašti, a svaka soba ističe se šarmom starih vremena koji je enterijertsta Laura Gonzalez tokom renoviranja uspela u potpunosti da očuva.

Zidovi su prekriveni najfinijim Pierre Frey tapetama, rađenim po tradicionalnom principu, meki pliš prekriva komade antique nameštaja, a tople boje i teksture najfinijeg drveta i hladnog mermera svakoj sobi daju posebnu atmosferu.

Laura Gonzalez odgovorna je i za fantastičan redizajn lounge prostora koji odiše posebnom intimnom atmosferom, idealnom za opuštanje nakon dana provedenog u šopingu i šetnjama po ulicama Grada svetlosti.

Mešavina istorijskog karaktera, opipljive intime upotpunjene luksuznim detaljima koji se na poseban način ističu u ovom delu hotela, najbolje se ogleda u omiljenoj aktivnosti posetilaca loungea, a to je uživanje uz omiljenu knjigu ili časopis, obaveznu čašu šampanjaca i pogled na zelenilo bašte, dok iz kamina dopire pucketanje vatre.

Iako je teško preneti atmosferu ovog jedinstvenog kompleksa za uživanje, tu je još nekoliko detalja koje ovaj sofisticirani hotel stavljaju na listu onih autentičnih i tako posebno pariskih.

Jedan od njih je svakako nezaobilazan Guerlan spa u čijim prvoklasnim beauty tretmanima gosti uživaju još od davne 1928. Tu su sada i đakuzi, sauna, prostorije za vežbanje, ali i kabine za ulepšavanje isključivo sa luksuznim proizvodima potpisa Maison Guerlain.

Svaki od ovih beauty tretmana poznat je po svojoj besprekornoj reputaciji: Orchidée Impériale, Abeille Royale, La Dédicace Guerlain, dok je Relais Christine poseban trademark kuće.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Autentičan stil i prepoznatljiva francuska sofistiicranost, samo su neki od upečatljivih spojeva koji posetioce ovog ušuškanog hotela očaraju već na prvi pogled, navodeći ih da mu se pri svakoj poseti Gradu svetlosti iznova vraćaju.