Lokacija na kojoj se kuća ili možda prezicnije rečeno - ova palata nalazi, unutrašnjost kuće, detalji u njoj ili velelepna ogromna bašta, jednostavno ne možemo da se odlučimo šta je od toga veličanstvenije.

U pitanju je svojevrsna vila iz 1840. godine u kojoj poznati dizajner i njegov partner žive već 20 godina, nalazi se na putu između Antvrepena i Brisela.

Dries i Patrick sakupljaju antikvitete, kojih je ova predivna kuća puna, a dizajner kaže kako prvenstveno kupuju predmete u koje se zaljube, ne isključivo one koji su antikviteti, ali i da vrednost nije nikakav kriterijum ukoliko im se nešto zaista dopadne.

Ova vila sagrađena u neoklasičnom stilu poseduje ogromne prozore, s obzirom da je prvenstveno izgrađena kao svojevrsni letnjikovac, te sa te strane i nije baš najpraktičnija kuća, ali to njenu veličanstvenost ne umanjuje.

Unutrašnjost svake prostorije besprekorno je dekorisana i to tako da je duh neoklasizicma ostao netaknut, a u isto vreme ispoljena je upečatljivost ovog, ali i baroknog stila kroz maksimalno naglašavanje detalja: bogatih printova na tapiserijama, nameštaju, ziodvima - baš kakve su i kolekcije belgijskog dizajnera.

Ipak, iako svaka prostorija oduzima dah, ono što nesvakidašnju vilu okružuje posebna je priča, a to je zaista rajska bašta, koja poseduje čak i deo šume i jezera.

Biljke koje dizajner i njegov partner ovde uzgajaju korsite u kuhinji, baš kao i voće i povrće koje se takođe može naći u jednom delu ove bašte, a o brojnim cvetnim vrstama ovaj par takođe revnosno brine.

S toga ne čudi, što apsolutno svaki pedalj ovog imanja izgleda kao sa razglednice.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/