Istoria (Santorini)

Daleko od gradske vreve mesta Fira (glavni grad Santorinija), Istoria je beg za sve koji žele jedan miran odmor i dom divne, izolovane plaže Privoles na južnoj strani Santorinija. Smešten u vulkanskom ambijentu, gde kristalno čisto more "flertuje" sa kilometrima crnog peska, leži novi boutique hotel koji predstavlja savršen letnji kompleks u kom ćete se odmarati polagano i sa guštom.

Ovaj hotel ima samo 12 smeštajnih jedinica, a dizajnirala ga je grčka kompanija Laboratorium, u skoro pa monaškom ruhu s akcentnom na mir i opijajuću tišinu koju narušavaju samo vetar i talasi. Eksterijer hotela krase dva infinity bazena naspram Egejskog mora, dok će svi gastro ljubitelji uživati u mediterasnoj kuhinji chefa Alexandrosa Tsiotinisa. Ne smemo da zaboravimo ni Ila spa sa tretmanima na bazi esencijalnih ulja iz Azije.

Canaves Oia Epitome (Santorini)

Drugi biser Santorinija je hotel Canaves Oia Epitome, koji se nalazi na severnoj strani ostrva, u blizini luke Ammoudi. Ovaj hotelski kompleks ima 24 apartmana, od kojih svaki ima pogled na more.

Dekorom se bavio studio K-Studio, koji je u fokus stavio klasičan kikladski stil sa upotrebom drvenih komada, mermernih detalja i organskih materijala. Ipak zvezda ovog kompleksa je bazen koji se nalazi na nekoliko metara od pravoslavne crkve koji okružuje elegantan niz ležaljki.   

Casa Cook (Kos)

Kos je nova grčka destinacija na kojoj je Casa Cook otvorila svoj najnoviji hotel, posle Rodosa. Osmišljen u tradicionalnom kikladskom stilu, sa neutralnim eksterijerom, skoro pa industrijskim ovaj hotel je dizajnirao duo Michael Schikinger i Annabell Kutucu, čija baza se nalazi u Berlinu. Pored mermera, u prostoru dominiraju dekorativne biljke, drveni komadi i zemljani tonovi.

Sam kompleks obuhvata grčko-italijanski restoran koji vodi Ettore Botrini, zatim holističku spa zonu i privatnu plažu Kima. Najlepši kutak? Lounge s otvorenom terasom i pogledom na tikrizno i (vetrovito) more. 

Branco (Mikonos)

Branco, najnoviji hotel popularnog Mikonosa nudi taj luksuzni boho-šik momenat. Na ovom najluksuznijem ostrvu grčke obale, čeka vas prava oaza raja koja u fokusu ima neutralan dekor - drvo, kamen i beličast lan. Sam kompleks okružuje ogroman bazen koji izgleda nalik plavoj laguni, sa kristalno tirkiznom bojom vode. Kao i svi prethodni, i ovaj hotel ima privatnu plažu, Platis Gialos.   

Elivi (Skijatos)

Elivi, otvoren prošlog meseca, nalazi se tik uz prelepu i divlju prirodnu lepotu ovog ostrva smeštenog severno od Atine, u Egejskom moru. Između zimzelenih stabiljki maslina, stabala kruške i ušuškanih plaža, hotel nudi privatne vile i sobe koje imaju izlaz na privatnu plažu. Tu su i dva bazena, tri restorana, ELEMIS spa sa detoks tretmanima.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/