Tokom zimskih dana težimo da se ušuškamo i uživamo u toplini doma.

Enterijerkoji poziva na odmor i u atmosferi opisuje kako bi izgledao savršeni odmor, pronašli smo na Instagramu.

Fotka dnevnog boravaka sa tamnim kaminom i upečatljivim ogledalom, postala je jedna od najomiljenijih.

Baš kao i šarmantni kutak sa stolom za pisanje, gde je svaki kvadrat iskorišćen za cosy kućnu kancelariju.

(Zavirite u prelep devojački stan u kom je Kate Middleton živela sa sestrom Pippom)

U nastavku zavirite u celi enterijer engleskog doma u skandinavskom stilu. 

Skandi enterijer u srcu Engleske

Iza profila @shnordic koji skriva ovaj divan enterijer, krije se ni manje ni više nego Skandinavka.

Stilistkinja Susanna smisao i kreativnost izrazila je kroz uređenje svoga doma u Severnoj Engleskog. Dašak svog rodnog kraja tako je ponela sa sobom, a osim fotografijom bavi se i dizajniranjem domova.

Njen stil je prepoznatljiv i ne čudi što su je mnogi angažovali da im uredi domove.

Svoj poslednji projekat na kojem radi sa kolegicom Reenom odlučila je i da dokumentuje od početka. Naime, njih dve su se upustile u renoviranje bungalova iz šezdesetih godina i preuredile ih u skandinavskom stilu kao novo idilično mesto za odmor. 

Dnevni boravak koji poziva na odmor

Cosy enterijer u kojem bi rado proveli zimsko poslepodne izgledalo bi upravo ovako. Savršen kontrast tepiha i sofe u bež tonovima stopili su se sa crnim kaminom i policama za knjige. Ceo dožavljaj zaokružilo je upečatljivo ogledalo sa tamnim okvirom.

Kroz celi enterijer provlači se prljavo roza i boja terakote koje stanu daju posebnu toplinu, a nezaobilazan detalj u gotovo svakoj prostoriji je sveže cveće, koje takođe prati paletu boja kroz enterijer pa će najčešći izbor biti bele i roza ruže.

Topli, veliki pleteni prekrivači su zaštitni znak svakog doma u skandinavskom stilu pa ni ovaj nije izuzetak. U domu se nalazi još jedan dnevni boravak s modernističkim kaminom i klupicom za odmor. Promenom godišnjih doba, menjaju se i boje ukrasnih jastučića koji ovom kutku daju poseban šarm. 

(15 ideja koje će vašu spavaću sobu pretvoriti u pravi raj)

Inspiracija za cosy odmor 

Virtualnom šetnjom kroz Instagram profil, obišli smo i ostale prostorije u domu. Ceo enterijer krase upečatljivi detalji, a najviše pažnje privlači kontrast tamnog nameštaja i parketa u boji drva. Taj spoj prirodnih materijala u različitim nijansama domu daje toplinu.

Ekektivni detalj su i ukrasni ramovi koji krase bočne zidove, ali i plafon sa raskošnim lusterima.

Sobne biljke u pletenim korpama podižu atmosferu i u tamni interijer unose pravo osveženje. Engleski krajolik sasvim je spojiv sa rustikalnim stilom, a uz prirodno zelenilo kojim je ovaj dom okružen, pronašli smo ga i u domu ove stilistkinje. 

Preuzeto sa portala: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/