Ekstravagantna vila u Miami Beach-u u kojoj je živeo italijanski kreator Gianni Versace prodata je kompaniji VM South Beach za 41. 5 miliona dolara. Aukcijska kuća Fisher Auction Company prodala je slavnu vilu koju je Gianni kupio 1992. godine.

Kompanija VM South Beach koja je preduhtrila Donalda Trampa koji se isto nadmetao na aukciji je objavila kako će vila biti preuređena u hotel pod nazivom Versace Hotel Villa.

Slavnu vila u kojoj je Gianni živeo do tragičnog događaja kada je 1997. godine ubijen na njenom pragu, prvobitno je prodata biznismenu Peteru Loftinu 2000. godine. Peter je u vili u početku živeo, da bi zatim otvorio tamo prvi hotel. Usled bankrota probao je da stavi vilu na prodaju, ali bezuspešno. Ovoga puta aukcija je bila uspešna.

Povodom prodaje predstavnik novih vlasnika Joe Nakash je rekao da VM South Beach neće ništa promeniti u ovoj vili. "Bazen je prekriven pločicama od 24-karatnog zlata, na podovima su mozaici rađeni po porudžbini, u kupatilima su zlatne slavine…nismo ludi da to promenimo!"

Ove jedinstvene enterijere iz luksuznog zdanja možete pogledati u našoj galeriji slika.

Raskošna vila Casa Casuarina koja je bila dom slavnog Giannija Versacea postaje hotel pod nazivom Versace Hotel Villa.