Ukoliko ste nekada u nekom magazinu naišli na kadrove sa ovog jedinstvenog poseda i kuće koja izgleda kao filmski set, to nije ništa iznenađujuće, ali jeste činjenica da sve to može da se iznajmi.

Ako nas niste dobro shvatili, kao i naše oduševljenje, da razjasnimo: KOMPLETNO OSTRVO može da se iznajmi!

Površina na kojoj se ovo nesvakidašnje, inače veštačko ostvro nalazi, zauzima 89.000 metara kvadratnih i sve to može biti nečije za cenu od 24.000 dolara, ali ukoliko vas 30 podeli ovaj trošak, onda je to cena od nekih 800 dolara po osobi.

Mi skoro nismo videli idealniju destinaciju za venčanje, a ovaj iznos prosečnom Amerikancu ili Kanađaninu, zaista ne predstavlja prevelik trošak - pogotovo kada je u pitanju jedna krajnje ekskluzivna destinacija.

A, sada o samom ostrvu..

Pre nešto više od 120 godina godina, ovo veštačko ostrvo pod imenom Clapboard, izgradio je bogat preduzetnik iz Filadelfije, u blizini koje se i nalazi ostrvo, tačnije u državi Mejn.

Clapboard je stacioniran u živopisnoj luci Casco, a pored antikinih bašti, šest privatnih plaža, te pregrš šumovitih staza za pešačenje, možete uživati i u vili koja je stara više od stotinu godina, a nedavno upravo renovirana.

Ova vila koja neumoljivo podseća na nešto što bi vrlo lako moglo da se nađe u Kennedy posedstvu ili makar u nekoj od ekranizacija priča o čuvenoj američkoj presedničkoj porodici, poseduje spektakularnih 13 spavaćih soba i devet kupatila.

Više nećemo odugovlačiti, ostavljamo vas da uživate u galeriji.

Ne znamo da li smo više oduševljeni činjenicom da cena za ovako nešto zapravo uopšte nije visoka, ili time što smo u sred ove globalne izolacije upravo shvatili da nemamo baš nikakav problem da budemo izolovani (doduše isključivo ovde) koliko god je potrebno!