Nažalost, nemamo svi tu sreću da poput slavnih zvezda čitavo leto provedemo na egzotičnim destinacijama, u hladu ispod palme, sa koktelom u ruci. Za većinu nas realnost je kancelarija, čak i na +40 stepeni, i pronalaženje svih mogućih metoda i tehnika da preživimo leto u gradu.

Ako ovih dana kao i mi negodujete što morate da izlazite iz kuće i obavljate veliki broj obaveza pod ovakvim uslovima, u nastavku otkrijte 7 načina da ovog leta lakše podnesete visoke temperature.

1. Krenite ranije na posao

Čak iako ste najveće spavalice, odlazak na posao tokom letnjih meseci pašće vam lakše ako namestite da vam radno vreme krene sat vremena ranije. Osim što su rano ujutru temperature niže, kasnije ćete imati više vremena da uživate u danu, hobijima i svakodnevnim aktivnostima.

2. Vreme je za šišanje

Morski talasi jesu omiljena frizura za leto, ali biće vam mnogo lakše ako se ošišate na srednju ili kratku dužinu. Podela na muške i ženske frizure ionako više ne postoji, a kratki bob ili razbarušeni shag obožavaju stylish dame. Istražite različite ideje na internetu i zakažite frizera što pre!

3. Tokom radnog vremena napravite pauzu unutar kancelarije

Iako tokom proleća i jeseni obožavamo pauzu za ručak, kako bismo izašli na svež vazduh i prošetali, leti to i nije tako dobra ideja jer nas najčešće samo još više iscrpi. Ostanite u kancelariji u klimatizovanom prostoru i poručite hranu, a fizičku aktivnost nadoknadite šetnjom do kolega na spratu iznad.

4. Odaberite najbolji klima uređaj

U vremenu u kom svedočimo ekstremnim klimatskim promenama, klima uređaji nisu luksuz već potreba. Zbog visokih temperatura, dane do godišnjeg odmora odbrojavaćemo iz udobnosti svog doma, te je važnije nego ikada da udišemo ne samo rashlađen, već i u potpunosti čist i zdrav vazduh. Najbolji izbor biće VIVAX H+ Design klima uređaj koji predstavlja spoj vrhunske inverterske tehnologije i modernog dizajna. Za razliku od većine klima uređaja, sa ovom nećete imati bojazan od prehlade jer poseduje inovativno kretanje krila zbog čega ne osećate direktno duvanje vazduha u vas. Ono što je najvažnije jeste da poseduje HEPA sistem za filtriranje i uklanjanje štetnih materijala i čestica do PM 0,3, te vas štiti od svih vrsta alergena, pa čak i onih kao što su dlake kućnih ljubimaca, prašina, i ostalo. Moćan, minimalističan i nesvakidašnji dizajn podiže izgled vašeg enterijera na viši nivo (dobitnik je i RED DOT nagrade), a na vama je da odaberete jednu od tri boja – belu, zlatnu ili srebrnu. Takođe, važno je napomenuti i da je H+ serija opremljena najnovijom tehnologijom za energetsku vrednost, čime se postiže značajna ušteda električne energije. Tako da gde god krenete ovog leta, s osmehom ćete se vraćati u svoj dom (naročito ako znate da unapred možete da podesite rad klime – putem pametnog telefona!).

Hplus-ispuh-vertikalno-NOVO.jpg
Promo 

5. Birajte prozračne materijale i lepršave krojeve

Čim visoke temperature zakorače u našu svakodnevnicu, prilično postane frustrijajuće pitanje koje postavljamo sebi ujutru "šta obući za posao?". Za kritične letnje mesece odaberite par klasika koje ćete svaki dan kombinovati na različite načine – crne široke bermude, cvetnu haljinu ili suknju. Bitno je da koža diše, zato birajte prirodne materijale, među kojima posebno izdvajamo nežni lan. I naravno, ma koliko voleli patike, zatvorenu obuću otpišite do daljnjeg.

6. Hidrirajte se, hidrirate se, hidrirate se!

Ne izlazite iz kuće bez rashlađene flašice vode (ne previše rashlađene jer ne želite upalu grla u sred leta). Redovna hidratacija učiniće da vaša koža izgleda jedro i zdravo, a pored toga će vam dati svu potrebnu snagu da izdržite naporan dan.

7. Da li ste čuli za papiriće za matiranje?

Neophodan proizvod za svežinu lica tokom leta jesu tzv. papirići za matiranje. Oni naročito deluju ako ste našminkani, tako što otklanjaju višak sebuma kada prosijate (naročito u T zoni). Njihova prednost je što ne skidaju slojeve šminke koji su ispod već samo masnoću. Poželjno je da budu od pamuka ili semena lana ili pirinča, a neki čak sadrže i salicilnu kiselinu koja smanjuje lučenje sebuma.

Hplus_Gold.jpg
Promo