Neprijatan zvuk alarma u 7h ujutru, doručak s nogu, gužva u saobraćaju, potraga za parkingom. Iznenadna kiša, crveno svetlo na svakom semaforu. Životni ritam je danas previše brz, a mi iznova pokušavamo da ostanemo u trci sa vremenom. Nismo ni svesni koliko energije trošimo na samom početku dana. A šta ćemo sa poslom i obavezama koje nas tek čekaju i za koje su nam potrebne snaga, koncentracija, smirenost? Zamislite samo da nakon takvog stresnog jutra dođete u kancelariju koja je depresivna i mračna. Ne biste voleli da radite na takvom mestu, zar ne?

Kako bismo poslovne obaveze uspešno i sa lakoćom obavljali potreban nam je pozitivan ambijent, mesto gde ćemo se prijatno osećati. Osmočasovno radno vreme a ponekad i veći broj sati zahtevaju zdravo, udobno, prijatno i moderno okruženje. Takva kancelarija treba da ima prirodno osvetljenje i ventilaciju, odličan kvalitet vazduha, nizak nivo buke, jedinstveni enterijer, fleksibilan i moderan prostor koji je opremljen uređajima visoke tehnologije, obavezno garažu a po mogućstvu i fantastičan pogled. Deluje nemoguće zar ne?

Danas su za predstavnike medija bila otvorena vrata takvog poslovnog prostora koji zaista postoji i nalazi se na 31. spratu poslovne zgrade Skyline AFI Tower.

Foto 2 Stefan Simonović.jpg
Stefan Simonović 

Na ulazu u kancelariju dočekali su nas prirodna svetlost i fantastičan pogled uz prvu jutranju kafu i doručak. Zamislite samo kakav početak radnog dana – naš entuzijazam i raspoloženje su momentalno bili probuđeni. Za nas je ovo bilo inspirativno okruženje da tog dana pišemo samo pozitivne vesti. Jedna od njih je da postoji mesto gde može da se spoji lepo i korisno, mesto gde će moći da se uživa dok se radi. Skyline AFI Tower očigledno brine o svojim zakupcima, njihovom okruženju i njihovom zdravlju. LEED Gold sertifikat to pokazuje. Srećni, motivisani i zadovoljni zaposleni su ono što je poslodavcu potrebno. Vrlo brzo smo shvatili da je Skyline poslovna kula pravi izbor da se zakorači u svet uspeha. Znamo da radno mesto ne podrazumeva samo kancelariju već i šire okruženje. Kako ćemo provesti pauzu zavisi od toga koje mogućnosti i dodatni sadržaj nam se nude. Da li će to biti samo kafa uz predivan pogled na zalazak sunca baš iz naše kancelarije, šetnja u obliženjem parku, kratka kupovina u supermarketu, apoteci ili će to biti obližnja teretana, spa centar pa čak i bazen ako ste i vi od onih koji svaki slobodan trenutak koriste za fizičku aktivnost i relaksaciju, zavisiće isključivo od našeg poslodavca jer je on taj koji donosi odluke i bira poslovni prostor.

Foto Zoran Mesarović.jpg
Zoran Mesarović/© Zoran Mesarović 

Ulica kneza Miloša, lokacija na kojoj smo proveli ovo prepodne je zaista odlična jer omogućava blizinu važnih institucija ali i autoputa i brzu povezanost sa aerodromom. Parking nije problem, jer će zakupci imati na raspolaganju podzemnu garažu, a kako saznajemo ova moderna i jedinstvena poslovna zgrada imaće i najbrže liftove u zemlji (6m u sekundi). Imajući sve ove činjenice na umu, ne čudi da vlada veliko interesovanje i da su već potpisani brojni ugovori sa internacionalnim kompanijama.
Investitor ovog projekta je AFI Europe Srbija koji je na nedavnoj dodeli CRE Awards održanoj u Budimpešti u organizaciji Europaproprety osvojila dve prestižne nagrade kao najbolja u kategoriji Investitora godine zahvaljujući uspešnoj strategiji ulaganja i razvoja svih projekata u Beogradu kao i posebno za projekat Skyline AFI Home u kategoriji „Budući projekat godine“ zahvaljujući konceptu ovog novog proizvoda na tržištu. Jedva čekamo da nas i tamo pozovu.