U Beogradu uskoro počinje 58. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, kao i sajam mašina i alata za drvnu industriju, koji će od 8. do 13. novembra predstaviti brojne inovacije, vrhunski dizajn, kvalitetu i funkcionalnost nameštaja, a priliku za predstavljanje pred više od 20.000 posetilaca dobiće i brojni mladi dizajneri.

Jedan od vodećih sajmova u jugoistočnoj Europi ove godine u fokus stavlja proizvođače i kompanije okrenute dokazanom kvalitetu i inovaciji, a okuplja veliki broj arhitekata, dizajnera, distributera, poslovnih ljudi i kupaca iz celog sveta (preko 20 000 posetilaca).

Jedna od izlagačica na Sajmu biće i mlada hrvatska dizajnerica Josipa Maras, vlasnica najveće hrvatske tvornice tapeta – Studijo Wallart. Upravo će u Beogradu Studijo Wallart predstaviti svoju nagrađivanu tapetu Maslinik, za koju su dobili prestižne svetske nagrade Archiproducts Design Award longlisted i German Design Awards Nominee, i koja je i službeno proglašena jednom od najlepših tapeta na svetu. Uz Maslinik, posetioci će moći da vide i najnoviju kolekciju inspirisanu grčkom mitologijom, astrologijom i jesenskim bojama.

Josipa Maras.jpg
Promo 

„Tapeta je medij koji nam daje mogućnost da se umetnost implementira na što efikasniji način u naš savremeni život. To mi je glavna inspiracija kod stvaranja. Po struci sam slikarka i svaka moja tapeta zapravo je slika, ali ne ona koja visi na zidu na klasični način, već može da ukrasi hotelsku sobu, poslovni prostor, restoransku kuhinju, privatno kupatilo – bilo koji prostor koji želite da obogatite. Biti prepoznat kao najbolji je dodatni vetar u leđa i potvrda struke, koja raduje koliko i širok osmeh zadovoljnog klijenta“, ističe Josipa Maras.

Josipine tapete osim lepim muralima koji prikazuju cvetne uzorke, geometrijske linije, omiljene ječje junake ili poznata remek-dela, osvojile su tržište jer su green – što znači da su sigurne za korišćenje u unutrašnjim i spoljašnjim prostorima. Da njihov rad ne poznaje granice, dokazali su inovacijom – vodootpornim tapetama. Posetiocima u Beogradu će predstaviti i nekoliko struktura tapeta – lan, glatki i metalizovan efekat.