Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Decor

7 dizajnerskih greška zbog kojih vam stan deluje neuredno

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Niste sigurni na šta mislimo? Onda pročitajte sledeći tekst i saznajte kako pojedine odluke pri uređenju mogu učiniti da naš dom deluje manje nego impresivno…

Izvor: Foto: Profimedia

Bež boja

Ukoliko odaberete da ova boja bude glavna u vašem stanu, rizikujete da vam dom postane monoton, ali i da deluje prljavo. Na svetlim bojama najviše se primećuju tragovi ili prljavštine, a sigurno ne želite  i nemate ni vremena ni novca da nekoliko puta godišnje krečite zidove. Napravite kontrast i ako baš želite da su neki delovi u bež nijansi, onda neka drugi budu tamniji.

Neadekvatno osvetljenje

Nećemo vam preporučiti da svoj nered ili kritične delove kuće “prekrijete“ pre nego što dođu gosti, ali morate biti pažljivi pri odabiru osvetljenja za dom. Delove kuće koje ste potpuno sredili i zadovoljni ste kako izgledaju možete izložiti jačim svetlima, dok  za prostorije u domu koje tek treba da dođu na red za sređivanje valja izabrati blaga svetla koja neće otkriti sve nesavršenosti.

Veštačke biljke

Osim što će vam svi dizajneri enterijera savetovati da veštačkim biljkama i cveću mesto nije u domu i da nijedna dama od ukusa neće ovo izabrati, ovi veštački detalji mogu biti izbor prašine i grinja.

Ogledala na kritičnim mestima

Ogledala su odličan način da date enterijeru dašak glamura i učinite mali prostor većim i prostranijim, ali su istovremeno pravi magnet za otiske prstiju i često su umazana. Morate voditi računa gde ih postavljate, kako prljava ogledala ne bi bili prvi detalj koji će gosti uočiti kada uđu u vaš dom.

Neuredno predsoblje

“Ne postoji druga šansa za prvi utisak”. Dobro poznata poslovica  objašnjava zašto ulazak u vaš dom mora biti lepo i uredno uređen sa ukusnim detaljima.

Stari jastuci

Jastuci su nezaobilazni detalj na sofi u dnevnom boravku. Pogrešan izbor dezena, razbacani ili stari pokvariće svakom gostu utisak o vama i vašoj prostoriji. Iako ste možda usisavali dom ceo dan i brisali prašinu, pogrešni i stari detalji ostaviće utisak da ste nemarni prema prostoru u kome živite.

Prevelike presvlake za nameštaj

Ukoliko nemate novca za tapaciranje nameštaja i mislite da je spas nabaviti presvlake, morate biti vrlo oprezni! Šljampave presvlake deluju neuredno i zarozano da nikom neće biti prijatno da sedi na foteljama ili sofi na kojima uvek nešto moraju da povlače i zatežu. Imate dva rešenja: ili nabavite presvlake vrhunskog kvaliteta i "fit" po meri ili sačekajte da sakupite novac za tapaciranje.

Izvor: Moj stan

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity