Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosa

Novi stil za šatiranje kose pomoću stakla

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Inovacija u tehnikama farbanja dolazi nam iz Njujorka, a osim neočekivano prekrasnih rezultata, i vreme celog procesa bojanja je znatno kraće.

Izvor: Foto: Instagram (chialamarvici,beautyndfeast)

Internet je osvojila nova tehnika farbanja kose u kojoj umesto folije ili jednostavnog nanošenja boje četkicom, glavnu ulogu ima – komad stakla.

(Kosa: Trendi nijanse za jesen 2015.)

Ciala Marvici, frizerka iz Njujorka razvila je novu tehniku bojanja kose na staklu koja će verujemo, već uobičajene metode, kao što su flamboyage i šatiranje pomoću folije, potisnuti u drugi plan.

Naime, do te ideje je došla zahvaljujući snu u kojem je sanjala više slojeva boje na jednoj površini, a kada se probudila odmah je pomislila kako bi to prekrasno izgledalo na kosi i odlučila je to da isproba.

(Zbogom ombre: Bronde kosa je novi letnji trend koji osvaja svet)

Cilj njene nove tehnike je da kosa bude toliko sjajna da izgleda kao da svetluca.

Nova tehnika funkcioniše tako da se različite nijanse boje za kosu nanesu na komad prozirnog pleksiglasa, a mogu se nanositi na različite načine – npr. dijagonalne crte ili mrlje.

Nakon toga deo kose položi se preko te boje te se uz pomoć špartle utisne u kosu, a pritom se boje pomešaju. Takav način aplikacije boje traje otprilike 20 minuta, a Ciala boju drži na kosi još nekih 30 minuta.

Ciala, naglašava kako je njena tehnika odlična jer frizerima omogućuje brzo stvaranje različitih efekata na kosi. Njena metoda oduševila je frizere pa sada njujorška koloristkinje ima pune ruke posla objašnjavajući svim zainteresiranima nesvakidašnju metodu.

izvor: glorija.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity