Dok još uvek uživamo u lepom vremenu, lagano se u mislima već spremamo za jesen i trendove koje donosi. Jasno vam je da je pravo vreme da osvežimo svoj garderober s nekoliko ključnih komada, a možda i da promenimo frizuru.

Šišanje i bojenje nakon leta praktikuju mnoge žene ili su tek u potrazi za nekim novim trendom stilizovanja. Na modnim pistama za nadolazeću jesen i zimu izdvojilo se nekoliko trendova koje ćemo ove sezone rado prigrliti. Bez puno truda sada možemo osvežiti imidž uz nekoliko odličnih predloga. 

Kosa začešljana unazad

Nakon leta i vezivanja kose u rep ili punđu sada možemo malo odahnuti i jednostavno je pustiti da pada na ramena. Gornji deo od korena je začešljan unazad i učvršćen  sredstvom za stajling koji najbolje odgovara vašem tipu kose, a ostatak kose je potpuno suv i lepršav. Elegantni look imali smo prilike videti na Gigi Hadid na reviji modne kuće Miu Miu. 

Foto: Profimedia

Kosa stilizovana cik-cak peglom 

Neobjašnjivo, ali kosa stilizovama cik-cak peglom ponovo je u trendu. Ako ste nostalgični za 80-im godinama onda je ovo pravi trend za vas. Za ovaj stajling trebaće vam pegla i sprej za kosu, a look ćete postići tako što ćete pramen po pramen naprskati sprejom i stisnuti ga peglom. Nakon što stiliizujete svaki pramen, rukama razbarušite kosu i spremne ste za izlazak. Kraća kosa dobiće afro efekat, dok će duga delovati romantično i neobavezno.

Foto: Profimedia

Neobavezno razbarušena kosa

Kao što je u trendu "gym skin" tako je u trendu i "gym hair", odnosno neobavezno razbarušena kosu kakvu često imamo tokom sportskih aktivnosti. Pomalo neuredna frizura delovaće ležerno, a najbolja stvar je što je gotova za 5 sekundi. Ovakve lookove imali smo prilike da vidimo na revijama modnih kuća Giamba i Les Copains.

Foto: Profimedia

Jednu punđu zamenile su - dve 

Za sve one koje se vole igrati s frizurama i sa stiliziovanjem kose, dve niske punđe doćiće kao prava poslastica. Kosa je strogo podeljena na pola po celoj dužini glave i zamotana u dve punđe. Sa prednje strane može biti zalizana unazad ili na stranu, a ako nosite šiške možete ih slobodno pustiti da padaju na čelo. Prefinjeno, diskretno i zabavno. 

Foto: Imax Tree

Duboki razdeljak sa strane

Za ovaj look zaslužno je zlatno doba Hollywooda. Kosa je puštena ili ovlaš skupljena u rep i stilizovana lakom ili gelom za kosu, a deo uz koren može se lagano natapirati. Za vernu repliku frizura kakve su se nosile u 20-im godinama poželjni su retro talasi s kojima ćete izgledati ženstveno i vrlo prefinjeno. 

Foto: Profimedia

"Mokra kosa"

Ovaj ekstravagantan trend se odnosi na popularan mokri look. S jedne strane izgleda kao da je kosa pokisla na kiši, a opet s druge strane deluje vrlo praktično i nema straha da će se u nekom trenutku pokvariti frizura. 

Foto: Profimedia

Jako duga kosa

Trend - favorit ove jeseni sigurno je jako duga kosa koja je ponovo moderna. Sa šiškama ili bez, manje je važno. Bitno je da pada na ramena i leđa poput slapa, ali i da je savršeno negovana. Skroz puštena kosa vizuelno će produžiti lice, a možete je ukrasiti trakicom postavljenom visoko na čelu ili neokom orginalnom šnalom. 

Foto: Profimedia

Izvor: Buro 24/7

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija