Eclipting tehnika je najnoviji hit u bojenju kose, a radi se o tehnici koja naglašava crte lica personalizovanim pozicioniranjem svetla i senke.

Na ovaj način boja izgleda veoma prirodno, prikriveni su svi nedostaci, a naglašene sve prednosti. Igra svetla i senke daje upravo onaj transparentan, prozračan efekat boje, a kosi poseban sjaj i teksturu te garantuje jedinstvenu boju jer Eclipting tehnika je individualna.

Ova tehnika zahteva vrsno umeće i izrazitu stručnost. Pored eclipting tehnike, u svetu je sve aktuelnije farbanje prirodnim pigmentima koji boji daki onu punoću, a opet ostavljaju prirodan efekt bojenja. Osim što boje koje sadrže prirodne pigmente nisu štetne, pogodne su za trudnice, majke ili bilo koga tko brine o svojoj lepoti i zdravlju na odgovoran način.

Stoga postoji cela armija sledbenica prirodnih pigmenata i boja, počevši od top modela Doutzen Kroes, Jessice Albe, Katie Holmes pa do Belle Hadid.

Baš kao što neumorno vežbaju, zdravo se hrane te shodno tome neguju i kosu. 

Pokušajte da pronađete što prirodnije boje na tržištu, koje su stvorene od čak 97 odsto prirodnih umesto hemijskih sastojaka. Ovakve boje su stvorene na bazi ulja koja se mešaju s prirodnim pigmentima i zatim uz pomoć amonijaka nanose na kosu i farbaju je.

One ne izazivaju alergije, a prilikom bojenja dubinski hrane kosu. Bitno je napomenuti da je najčešća zabluda kako možemo biti alergični na amonijak, ali u stvari smo alergični na pigmente u boji za kosu.

Pigmenti mogu biti vrlo agresivni, a amonijak je taj koji iz kose ispari nakon nekoliko minuta, što znači da je korišćenje prirodnih pigmenata najbolji izbor za našu kosu.  

Izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/