Poslednjih nekoliko godina u svetu kose pažnja je bila usmerena na postizanje istovremeno savršeno stilizovanog i savršeno nemarnog izgleda što je kosu ošišanu u nekoliko slojeva s blagim i razbarušenim uvojcima pretvorilo u ultimativnu frizuru.

Sada, nakon pola decenije vladavine frizure koja je spojila “beach” talasastu kosu sa nemarnom “upravo sam ustala iz kreveta” frizurom koju su mnogi povezivali i izjednačavali sa stilom francuskih IT devojaka, vreme je za promenu.

Svoj povratak dočekala je frizura mnogo jednostavnijeg oblika i siluete koja će vašoj kosi vratiti zdraviji izgled.

Povratak jednostavnog ravnog reza u raznoliki svet frizura vratiće geometrijski pravilne oblike koji će pristajati svakom tipu i svakoj dužini kose i postati nepogrešivom novom alternativom i najjednostavnijom promenom koju možete izabrati.

Iako je za ovu frizuru potrebno samo ošišati kosu na ravno, efekat koji će se tim jednostavim i preciznim rezom postići oduševiće svakoga, posebno dame s tanjom do srednje tankom vlasi kose.

Foto: Instagram / styleheroine

Osim što će ispucali vrhovi postati stvar prošlosti jer ravan rez će ih ukloniti i usporiti njihovu pojavu, tanka do srednje tanka kosa poprimiće volumienizovaniji izgled.

Gusta kosa sa sobom donosi prirodan volumen koji će šišanje na ravno učiniti malo komplikovanijim nego kod tanke ili srednje tanke kose. Spoj guste kose i ravnog reza najčešće rezultira prevoluminoznim donjom polovinom.

Foto: Instagram / kristin_ess

Ipak, poznati frizeri otkrili su jednostavan trik kojim se uz nekoliko poteza makazama ili brijačem taj problem može rešiti. Kako bi se smanjili težina i volumen kosu je potrebno prorediti šišanjem na kratko ili brijanjem nekoliko donjih slojeva kose, a ostatak ošišati na ravno.

Iako će ravan rez brzo zavoleti svi jer će pristajati svakoj dužini kose, od geometrijskog boba do duge i ravne kose kakvu je početkom 70-ih nosila Cher, njegova najsvestranija varijanta je popularni lob.

Bez nepotrebnih slojeva, već jednostavnog ravnog reza lob će pristajati svakom obliku lica, izdužiti vrat i naglasiti zdravi izgled kose, a ako se zaželite promene dovoljno je promeniti položaj razdeljka kako bi stvorili novu jednostavnu siluetu.

Foto: Instagram /yoyokulala

Preuzeto sa: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/