U poslednjih nekoliko godina pojavio se veliki broj hairstyle trendova, koji su se jedan za drugim smenjivali.  

(Jedini trendovi iz sveta kose koje su vredni vaše pažnje u 2017.)

Dužina kose, vrsta šišanja i tehnika bojenja su bili veoma inovativni i orginalni, a najpoznatiji trendovi se odnose na ombre i balajaž, kao i sexture.

Sudeći prema novim pravilima koje su nam eksperti istakli, u ovoj godini vodićemo se više prirodnim izgledom, kako u samom šišanju tako i u farbanju kose, te ćemo na određene frizure doslovno morati da zaboravimo.

Dakle, oni su izdvojili sledeće 3 frizure koje više nisu u trendu: 

Roze pramenovi

"Zaboravite na bilo šta sa rozom bojom, kao ombre kosu u ružičastim pramenovima koja je bila popularna prošle godine", savetuje David Mallet, frizer koji radi u Parizu skoro 20 godina. Dakle opredelite se za suptilniji izgled. Idealno bi bilo da kosu osvežite highlight pramenovma, koji će izgledati prirodno i nonšalantno.

Foto: ImaxTree

Dugačke ekstenzije za kosu

"Iako sam veliki ljubitelj frizure koju je predstavila Cher osamdesetih godina prošlog veka, ne preporučujem koršćenje klipsi. Ako vaš partner prođe rukom kroz kosu, poslednja stvar koju želi je da zaglavi prste u vašim nadograđenim uvojcima", istakao je Mallet. Ako želite da imate dugu kosu, radije se okrenite kvalitetnoj nezi kose, redovno je skraćujte i veoma brzo ćete videti kako će ona dobiti na volumenu i dužini. 

Foto: Instagram / pawel_toczko

Kosa duginih boja

Prošle godine, niste mogli da napravite nekoliko koraka a da ne vidite nekoga ko ima kosu u duginim bojama. Sada, izgleda da je vreme da se odreknemo ovog trenda, jer je šatiranje kose out. Umesto toga, opredelite se za tehniku tigrovog oka, koja je veoma slična balajaž. Ona izgleda prirodno, i dobra stvar je što ne iziskuje prečeste posete frizera. 

Foto: Instagram / caitlincutshair

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/