Pramenovi su se oduvek isticali kao jedan od omiljenih trikova za transformaciju boje kose i osveženje frizure. Danas, zahvaljujući novim i inovativnim tehnikama, pramenovi su bolji no ikad. Daleko od onih dramatičnih linija s početka 2000-ih, nove tehnike bojenja kose poigrale su se idejom pramenova i završenom looku dale prirodniji izgled.

Od ombre efekta koji je izazvao pravu malu revoluciju u svetu kose i beauty trendova i osvojio baš svaku trendseterku, do balayage tehnike bojenja kose koja je izazvala istu količinu oduševljenja svojim pomnim nanošenjem tankih pramenova i besprekornim nijansiranjem, pramenovi su u posljednjih nekoliko sezona postali nezaobilazni deo omiljenih trendova u kosi.

Kao poslednja u nizu tehnika koja uz pomoć pramenova donosi savršeno osveženje za svaku boju istakla se flamboyage tehnika.

Baš kao što joj se može iščitati iz imena, nova tehnika bojenja kose za koju već predviđaju da će biti jedan od najpoželjnjih beauty trendova oslanja se na svoje prethodnike, ombre i balayage, i donosi savršeno osveženje na početku još jedne nove sezone.

Iza flamboyage tehnike bojenja kose nalazi se spoj dramtičnog ombre looka i suptilne igre balayage pramenova. Umesto folija, flamboyage tehnika koristi se posebnim lepljivim trakama koje omogućavaju frizerima da kreiraju precizne pramenove i nijanse kose vrlo prirodnog izgleda.

Nova tehnika unosi suptilne pramenove uz pomoć kojih ne donosi drastičnu transformaciju, već naglašava lepotu prirodne boje, istovremeno donoseći novu dimenziju. 

Uz flamboyage već na početku proleća možete postići boju koja izgleda kao da ste se upravo vratili sa letnjeg godišnjeg odmora na suncem okupanoj plaži. Osim premenova u nešto svetlijim nijansama od prirodne, flamboyage možete izvesti i uz pomoć pastelnih tonova za odvažniji trendi look.

Preuzeto sa portala: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/