Bez obzira jeste li više DIY tip ili onaj "potrošitću mesečnu platu u frizerskom salonu", plava kosa je u osnovi obaveza koja zahteva puno radno vreme.

No, šta učiniti ako želite da je promenite bez poništavanja svog napornog rada i vremena u frizerskom stalonu? 

(Frizeri poznatih otkrivaju: Idealne šiške za svaki tip i dužinu kose)

Predstavljamo vam najnoviji zaokret na klasiku.

Ledeno platinasta

Pro savet: "Garantovano nakon što izbelite kosu, mora ćete je prati samo jednom nedeljno jer će sva ona prirodna ulja koja proizvodi vaše vlasište biti usisana", tvrdi frizerka Nicola Clarke, koja je zaslužna za predivnu kosu Georgie May Jagger.

Žuti blond

Pro savet: “Nekada je sve bilo u tome da vam je kosa belja od bele, jer je bila tako nedostižna”, kaže kreativna direktorka BLEACH-a i pionir kose boje duge Alex Brownsell. “Zlatne nijanse s toplijim tonovima su nova platinasta.”

Mushroom Blonde

Negde između plave i sive boje nalazi se najzanimljiviji trend plave kose koji će pogoditi 2019. – nijansa gljive.

Vanila plava

Negde između plavuše i svetle brinete je nijansa “Cream Soda”, koja je zamisao losanđeleske frizerke za zvezde, Sunnie Brook.

Prženi kokos

“Tosted Coconut” kombinuje grungey izrast (ili obojene) korene, kremaste plave pramenove i ledeno bele tonove za izgled koji imitira prirodnu balayage boju.

Pastelna

“Kada dobijete nijansu plave koju želite, zašto se ne poigrati s polutrajnim tonerima kako biste dobili različite pastelne boje”, kaže Nicola. – Sve dok vaša plava kosa nije previše žuta, možete dodati bilo koju nijansu pastelne.”

Šampanjac plava

Mešanjem toplijih tonova nijanse šampanjca s platinastom i pepeljastom, ‘Champagne Pop’ je način da dobijete bledo plavu kosu, a zadržite prirodni multi-tonski osećaj.

Balayage zvezda s A-liste

Ako ste više suzdržana plavuša i pastelni izgled nije za vas, onda će vam se balayage po uzoru na karamel plavu Jessice Albe sigurno svideti. ‘Zamolite svog frizera da oboji tamnije pramenove oko lica kako bi ga uokvirio, i blonde tonove po dužini.’

Izvor: Elle.hr/autor d.m.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/