Da li ste znali da se čak milijardu žena bori sa peruti? Ukoliko ste jedna od njih, znate koliko ovo ume da bude iscrpljujuće, naročito zbog toga što većina proizvoda za ovu namenu – zapravo ne rešava problem. S druge strane, istraživanja kažu da samo 17% ovih žena koristi proizvode protiv peruti, pa smo se zapitali šta je razlog tome.

Naime, proizvodi protiv peruti često ne pružaju dugoročne rezultate. Takođe, žene su tokom ispitivanja navele i da umeju da budu veoma jaki, te čak iako utiču na perut, oštećuju vlas, kao i da imaju neadekvatnu teksturu ili neprivlačno pakovanje zbog čega im pranje kose ne pričinjava ugođaj.

Takođe, perut može da utiče veoma negativno na samopouzdanje – i to svaki put kada ugledamo tragove peruti na garderobi. Bilo da je uzrok promena godišnjeg doba ili neki zdravstveni razlog, iznenadno pogoršanje ovog stanja dodatno frustrira.

Da li ste čuli za novu, luksuznu negu protiv peruti?

Kerastase Symbiose 4 (1).jpg
Kerastase 

Kérastase Symbiose nega sa dugotrajnom efikasnošću u kombinaciji sa inovativnim formulama eliminiše perut i hidrira kosu. Reguliše brzinu obnavljanja ćelija za do 7 nedelja, pružajući 97% više hidratacije i dva puta više sjaja. Zasnovan na nauci bio-afiniteta, svaki proizvod iz ove linije sadrži salicilnu kiselinu - koja odmah uklanja vidljive mrtve ćelije peruti, bifidus prebiotik – koji pruža hidrataciju i sprečava ponovnu pojavu peruti, te pirokton olamin – koji eliminiše neželjene bakterije sa skalpa.

A pored moćnog i elegantnog pakovanja, negu odlikuje i jedinstveni miris na bazi mandarine, jasmina i bibera. U nastavku otkrijte 6 najboljih Kérastase luksuznih proizvoda protiv peruti – za svaki tip kose i skalpa.

Kerastase Symbiose 3 (1).jpg
Kerastase 

1. MIKRO-PILING CELLULAIRE - tretman na bazi salicilne kiseline za osetljiv skalp

Ovo je prvi piling protiv peruti, koji deluje trenutno već pri prvom nanošenju dok pročišćava i umiruje osetljiv skalp. Predstavlja prvi korak u rutini, a nanosi se na vlažnu kosu pre pranja tako što se umasira na teme i ispere, pružajući dubinsku hidrataciju.

3474637135744_1.jpg
Kerastase 

2. KUPKA PURETÉ ANTI-PELLICULAIRE – pročišćavajuća kupka protiv peruti na bazi pirokton
olamina i salicilne kiseline za mastan i osetljiv skalp

Svojom sofisticiranom formulom, ova kupka dubinski čisti skalp i uklanja perut, pružajući do 7 nedelja efikasnog dejstva protiv peruti. Predstavlja drugi korak rutine, što podrazumeva da se kupka nanese na vlažnu kosu, nežno umasira i ispere.

kerastase-symbiose-bain-purete-anti-pelliculaire-250ml.jpg
Kerastase 

3. HIDRATANTNA KUPKA ANTI-PELLICULAIRE – hidrirajuća kupka protiv peruti na bazi pirokton olamina i salicilne kiseline

Za razliku od pročišćavajuće kupke, hidrirajuća kupka namenjena je suvom i osetljivom skalpu sklonom perutanju.
Kremasta formula ove kupke trenutno uklanja vidljivu perut, dok vraća esencijalnu hidrataciju čak 2 puta nakon 4 nedelje upotrebe. Baš kao i pročišćavajuća kupka, ispira se nakon nanošenja na vlažnu kosu.

32427.jpg
Kerastase 

4. NEGA APAISANT ESSENTIEL – umirujuća nega za raščešljavanje kose sklone peruti, na bazi salicilne kiseline i bifidus prebiotika

Treći korak ove rutine podrazumeva nanošenje nege na kosu opranu kupkom i prosušenu peškirom, i ispiranje nakon 2-3 minuta. Ova izrazito nežna formula je posebno dizajnirana za oštećenu vlas sa skalpom koji je sklon perutanju, dajući kosi intenzivnu hidrataciju čineći je sjajnijom i jačom.

kerastase-symbiose-fondant-apaisant-essentiel-200ml.jpg
Kerastase 

5. MASKA REVITALISANT ESSENTIEL – intenzivna revitalizujuća maska za oštećenu kosu sklonu peruti, na bazi salicilne kiseline i skvalana

Bogata kremasta tekstura posebno je dizajnirana za oštećenu kosu kojoj vraća hidriranost, mekoću i sjaj dok doprinosi eliminaciji nečistoća peruti. Nanosi se nakon pranja na dužine oprane i prosušene kose, nakon čega se ostavlja da deluje 3-5 minuta i ispira.

kerastase-symbiose-masque-revitalisant-essentiel-200ml.jpg
Kerastase 

6. NOĆNI SERUM ANTI-PELLICULAIRE INTENSIF – noćni serum protiv peruti na bazi pirokton olamina i salicilne kiseline, za svaki tip skalpa

Ovaj lagani, noćni serum reguliše brzinu obnavljanja ćelija preko noći tokom 8 sati neprekidnog delovanja protiv peruti.
Salicilna kiselina pomaže u čišćenju skalpa i uklanjanju mrtvih ćelija kože, dok pirokton olamin i bifidus prebiotik rebalansiraju ekosistem skalpa za dugotrajno efikasno delovanje protiv peruti. Ovaj serum utiče na to da je barijera skalpa očuvana, umiruje osetljiv skalp, i pruža zdraviji osećaj na skalpu. Nanosi se pred spavanje na suvi skalp, najmanje 3 puta nedeljno u periodu od 4 nedelje.

kerastase-symbiose-serum-cellulaire-nuit-anti-pelliculaire-intensif-90ml.jpg
Kerastase