7 NAJVEĆIH TRENDOVA FRIZURA SA MODNIH PISTA ZA PROLEĆE 2022: Ne tražite dalje, jer imamo najmodernije predloge

Ako planirate da menjate ili osvežite svoju frizuru, pogledajte koji su to najveći hair trendovi za proleće 2022.

Profimedia

Od Valentina do Isabel Marant, od Chanel do Chloe, inspiracija za prolećne i letnje frizure je neiscrpna. S jedne strane tu su tradicionalne i pomalo retro frizure, a sa druge, tu je dodir avangarde. U nastavku izdvajamo najveće trendove frizura sa modnih pista za proleće 2022.

1. Pixie Cut 2.0

Novi pixie cut je jedna od najmodernijih frizura za proleće/leto 2022. Njenu modernu verziju karakteriše volumen i dužina koji imaju za cilj osećaj prirodnosti, kao da ste namerno izbegli šišanje. Ako želite savršene vibracije Winone Ryder iz 90-ih, ovo je frizura za vas. Druga verzija koja je prisutna je mixie, fuzija pixie i mullet frizure.

Profimedia  Valentino Spring-Summer 2022

2. Mullet

Mullet frizure su i više nego očiglednog porekla iz 80-ih. Izuzetno su smele i imaju vrlo specifične karakteristike: slojevite, čvrste i kratke napred i sa strane, a sa većom dužinom pozadi koja pokriva vrat - baš kao ova na Valentino reviji.

Profimedia  Valentino Spring-Summer 2022

 3. Sve vrste bob frizure

Bob je jedna od najomiljenijih frizura svih vremena, kako u svom originalnom obliku, tako i u svojoj elegantnijoj, chic francuskoj verziji, što dokazuju look-ovi na Saint Laurent, ali i Chanel reviji za proleće 2022.

Profimedia  Saint Laurent Spring-Summer 2022

4. Shag

Shag je osmislio njujorški frizer Paul McGregor, a frizura je namerno dekonstruisana kako bi bila nonšalantna i buntovna - baš kakva je i Chanel devojka ovog proleća.

Profimedia  Chanel Spring-Summer 2022

 5. Duga kosa

Duga, ali efortless frizura u stilu Jane Birkin nikada neće izaći iz mode. Verzija za proleće/leto 2022. inspirisana je 80-im i 90-im, a vrlo često ide u kombinaciji sa šiškama. Bilo da je talasasta ili ravna, uvek je hit. 

Profimedia  Ludovic de Saint Spring-Summer 2022

 6. Buzz cut frizura

Ova muška frizura često se smatra ekstremnim izborom, ali obrijana glava je veliki trend za sezonu proleće/leto 2022. Tokom godina, mnoge poznate ličnosti su se odlučile za ovu frizuru, uključujući Demi Moore, Amber Rose i Charlize Theron. 

Profimedia  Chloe Spring-Summer 2022

 7. 'Isprana' boja kose

Među najpopularnijim hair trendovima za proleće/leto 2022, jeste razblažena boja kose - neka izgleda što svetlije i prirodnije, a sunčev sjaj će joj dati svu potrebnu magiju.

Profimedia  Balmain Spring-Summer 2022