Sunce u kosi, preplanula koža, zvoncare, opustene majice... sve to da, ali, šta je sa makeup-om? Počevši od Vudstoka, preko sjajne kože, bajkersog izgleda, eyeliner-a, jarkih usana, pa sve do modernih romantičara... ELLE vam otkriva aktuelne trendove direktno sa modnih pista za proleće 2015.

Fine linije (eyeliner)

Šta god radili, eyeliner je uvek u modi! Da li u blažoj varijanti kao na reviji Oscar-a de la Renta-e ili pak više naglašen kao u slučaju Saint Laurent-a, potpuno je svejedno.

Naglašene usne

Dok se Dolce & Gabbana fokusiraju na nijanu vina sa 'blur' efektom, Zac Posen i Burberry Prorsum su odabrali nešto svetliije i zavodljivije nijanse.

Nijanse braon

Uvek mislimo da je braon boja nekako monotona i neutralna, ali ove godine nijanse braon pokazale su svoju svestranost i istakle se na revijama Donna-e Karan, Giorgo Armani, J. Mendel, i mnogih drugih.

Dašak boje

Pop art na očima? Itekako! Osvrnite se samo na revije dizajnera kao što su Fendi, Peter Som i Honor!

Minimum minimuma

Na revijama pojedinih dizajnera trend je bio - no makeup. Znači, bez maskare, bez pudera, apsolutno ništa. Revije poput Jason Wu-a ili Victoria-e Beckham, makeup artisti su koristili pinky-nude lipstick i rumenilo koje je jedva bilo primetno.

Purple Haze

Senka u nijansi lavande bila je glavni makeup adut na reviji Derek Lam-a, dok je nijansa dramaticne orhideje dominirala revijom Wera-e Wang - savršeno osveženje za prolećne večeri kada osetite da vam treba promena.

Smokey Smokey Smokey

Look opake devojke? U tom slučaju - smokey eyes! Ako vam nešto nije jasno, samo pitajte Tom Ford-a!

Bronzano doba 

Bronzana ili suncem-poljubljena koža na modelima Ralph Lauren-a i Balmain-a... blago preplanuli look je uvek dobra varijanta za tople dane!

Tekst: Branislava Lazin