Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šminka i nega

Super fake: Privremena beauty pomagala koja funkcionišu savršeno!

Autor Ana Dodig
Autor Ana Dodig

Koliko privremenih beauty veštačkih pomagala možete staviti na sebe, a da se ne pretvorite u plastičnu lutku?

Izvor: Foto: Imaxtree

Veštačke trepavice

Gušće, duže, uvijenije! Koja žena ne želi bujnije trepavice? Ali, molim vas, ne po svaku cenu. Da bi ovaj dodatak izgledao neprimetno, odnosno što prirodnije, potrebno je da bude od prirodne dlake (onda neće sijati kao vinil) i da tresa na kojoj se dlačice nalaze bude što tanja i po mogućnosti providna.

I pored svega toga, postoji mogućnost da ih stavite nevešto i da se vidi razmak između oka i trepavice ili da vam se (ne daj bože!) odlepe u toku dana/večeri. Najsigurnija varijanata jesu one male, parcijalne, kojima same možete kreirati dužinu i gustinu, a šansa da vam ispadnu ravna je nuli.

4/5

Author: IMAXTREE.COM Copyright: IMAXTREE.COM Software:Adobe Photoshop CS5.1 Macintosh Created: 2015:01:29 17:10:30

Veštačka kosa

Ovo je najneuspeliji privremeni pokušaj ulepšavanja kada je reč o ženama. Osim ukoliko kosa nije veoma kvalitetna i ako je ne „montira” profesionalac, jasno se vidi razlika između vaše i veštačke. Tokom dana, vaša kosa pomera se na jednu stranu, dok veštačka ima sasvim zaseban život, tačnije nema života. Veštačka kosa najčešće izgleda dobro samo u kontrolisanim uslovima (na snimačima i kod ograničenog kretanja).

1/5

Sjaj za punoću usana

Usne su tolike kolike su i ne možemo ih povećati nijednim komadom šminke. Istina je da postoje sjajevi za punoću koji lagano peckaju i na taj način povećavaju volumen usana, ali to se dešava samo u prvih petnaestak minuta nakon nanošenja. Vizualno usne se mogu uspešno povećati oko 30 odsto pravilnim senčenjem, kombinacijom dva i više ruža, pa tek na kraju i nanošenjem sjaja. Sam sjaj za punoću ne radi uspešan posao, a izgleda... loše. I izašao je iz mode pre nekoliko godina. 

2/5

Umetak za punđu

Ako niste vešte u tapiranju ili jednostavno nemate gustu kosu, sunđer je idealno rešenje za pravljenje frizure pa prilikom kupovine obratite pažnju na njegovu veličinu i boju. Što manji, to neprimetniji. Dobro ga zašuškajte kosom i fiksirajte šnalama. Zbog njegove teksture, šnale se neće mrdati, a i nema šanse da izgrebete kožu glave.

5/5

Author: Matteo Scarpellini Copyright: Matteo Scarpellini/IMAXTREE.COM Software:Adobe Photoshop CS5.1 Macintosh Created: 2015:01:29 17:10:49

Tečna podloga

Ruku na srce, svaka od nas probala je neku od tečnih podloga i nosila je ili je nosi sa manjim ili većim uspehom. Ako ćemo biti iskrene ili pitati one najiskrenije (decu i muškarce) – uvek se primećuje. Uspeh je u tome da se vidi što manje, odnosno da sebi što više prilagodite boju i teksturu tena koji nanosite. Najbolje bi bilo da tekstura bude što lakša, a ostale sitnije nepravilnosti prekrijte korektorom. Nema potrebe da otežavate kožu celog lica. Što se tiče izbora boje, ona bi trebalo da odgovara tonu vaše kože na ostatku tela. Birajte je prema nijansi svog dekoltea i ramena.

3/5 

Tekst: Branislava Kostić

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity