Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 tehnika za nanošenje maskare koje ruše sva pravila

Nije stvar u tome da ste je do sad koristili loše - nego da je od sad možete koristiti mnogo bolje.

 Izvor: Foto: Profimedia

Iako trepavice, same po sebi, krase oči, ne postoji ništa bolje od dugačkih, naglašenih i zavodljivih trepavica koje vam pruža vaša maskara.

Ali pronaći pravu formulu za produženje, razdvajanje, bojenje trepavica je samo pola bitke do savršenih trepavica, jer mi vas vodimo kroz nekoliko načina, koji su izvan svih okvira i pravila o nanošenju maskare, za koje ste do sada čuli i primenjivali.

Da, pravimo eksperta od vas.

Iako trepavice, same po sebi, krase oči, ne postoji ništa bolje od dugačkih, naglašenih i zavodljivih trepavica koje vam pruža vaša maskara. Ali pronaći pravu formulu za produženje/razdvajanje/bojenje trepavica je samo pola bitke do savršenih trepavica, jer mi vas vodimo kroz nekoliko načina, koji su izvan svih okvira i pravila o nanošenju maskare, za koje ste do sada čuli i primenjivali.

Ne morate da koristite četkicu koja ide uz pakovanje

Da biste namazali sve do poslednje dlake - čak i one tvrdoglave u uglovima - nanesite malo maskare na češalj za trepavice i pređite preko dlačica (pažljivo, jer iglice češlja su oštre, a vi ih prinosite oko vaših očiju).

Zadebljajte crte oka bez korišćenja drugih proizvoda

Tapkanjem-guranjem četkice pravo uz koren kapka možete stvoriti iluziju zadebljane crte u korenu trepavica, i to bez povlačenja ajlajnerom. Osim toga, koncentrisanjem proizvoda u toj oblasti pomaže u održavanju pregiba.

Pomešajte više maskara

Na vama je-vašim ambicijama, ali uz standardnu maskaru, možete uljuciti i one za definisanu formu i odvojene trepavice, za produženje na vrhovima, za volumen sočnih i debelih trepavica. Isto tako možete koristiti i zaobljenu četkicu za ekstra uvijanje, a onda premazati maskarom za deblju teksturu.

Ne zaboravite na donju stranu 

Možda izbegavate da mazete donju stranu jer ste čuli da otežava trepavice i vuče ih na dole, ali to je samo šminkerska urbana legenda. Za dužinu i ukočenost, uklonite višak maskare, brišući četkicu u papirni ubrus, i pređite maskarom po gornjoj strani, a zatim premazite i donju stranu kako bi podigli dlake trepavica.

Napravite mrežaste trepavice, ali u fashion stilu

Dva koraka za jedan teatralan, runway look. Da bi napravili ovakav izgled, nazvan mrežast ili spider look trepavica, prvo aplicirajte veliku količinu maskare na trepavice, a zatim nanesite providni prašak u obliku pudera (i dok ga nanosite četkom za puder, prvo otresite o prste četku, ne bi li uklonili višak praha). Zatim opet dodajte maskaru i na kraju pincetom zahvatajte po nekoliko dlaka, pritiskajući ih, kako bi ih spojili, i time razdvojili za razređen, mrežast look.

Aplicirajte dijagonalno maskaru

Većina nas koristi metodu nanošenja "gore-dole", ali dijagonalnom metodom postiže se izgled krupnih očiju i širokih trepavica. Da biste to postigli povucite četkicu dijagonalno umesto ravno, i odvojte malo više vremena za definisanje spoljašnjih uglova.

Promenite pravac i promenićete oblik očiju

Držeči četkicu naopako-vertikalno, pređite vlaknima kroz sredinu trepavica. Zatim, okrećite četkicu desno na gore, i fokusirajte se na centar opet povlačeći vrhom na gore. Namažite i srednji deo donjih trepavica, takođe.

Prevela i priredila: Tijana Jakovljević

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity