Svaka žena trebalo bi da ima dva korektora: jedan za podočnjake, a drugi za nepravilnosti na licu. Podočnjaci su plavi, zeleni i/ili sivi, a sitni osipi crveni, bordo i/ili ljubičasti, te ih ne može neutralisati ista boja korektora. Takođe, ni prekrivna moć ne bi trebalo da im bude ista jer je koža ispod oka nekoliko puta tanja od ostatka kože na licu. Rešenje je imati dva potpuno različita proizvoda, drugačijih boja i teksture.

Podočnjaci – kada me pitaju kakav treba da bude korektor za podočnjake, često odgovaram kako mora imati efekat kao najlon čarapa od 20 dena – da promeni boju, a da ne maskira kožu. Težak korektor na podočnjacima samo još više naglašava bore i kese. Zato se opredelite za proizvod lagane teksture (tečni korektor) jer njegova prekrivna moć ne bi trebalo da dođe iz teksture, nego iz same boje. Sigurno ste nekada videli (ako ne i iskusili) kako presvetao korektor na podočnjacima loše izgleda jer se oni ne prekrivaju, već dobijaju sivi ton, a idealan korektor za podočnjake trebalo bi da ima narandžast podton. U prvom trenutku izgledaće vam neobično da nanesete na lice oranž nijansu, ali kada se setite da se boja kože podočnjaka razlikuje od boje celog lica, onda više i nije tako čudno. Cilj je: podočnjak + korektor = identična boja kože kao na ostatku lica.

Ostale nepravilnosti – kada je reč o bubuljicama i analogiji sa čarapama, ovde bi korektor trebalo da vrši funkciju grilonki, tj. čarape od 200 dena – da pokrije sve što se može. Onaj kremasti žućeg podtona (u stiku ili kremi), stavite direktno na bubuljicu i tapnite prstom da se ublaže ivice ka ostatku kože, a potom nanesite još malo na sam centar problema. Obavezno fiksirajte puderom u prahu.

Najprirodniji efekat dobija se ako se na lice stavi tečna podloga lagane prekrivne moći, a onda nepravilnosti neutrališu korektorima. Tako ten izgleda prirodnije, blistavije i prozračnije.

Branini omiljeni korektori

MAC Mineralize Concealer, 2.800 din,

MAC Studio Finish Concealer, 2.550 din.

YSL Touche Éclat, 4.240 din.

Artdeco Camouflage Cream, 929 din.

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija