Diane von Furstenberg lista ličnih i poslovnih dostignuća je nepregledna...

Od poziranja slikaru Andy Warholu i postizanja enormnog uspeha u svetu modnog dizajna, do dve objavljene knjige, Diane von Furstenberg’s Book of Beauty (1976. godine) i poslednje The Woman I Wanted to Be.

Obe knjige se bave modom i lepotom, kao i praktičnim savetima koji svakoj ženi pružaju dovoljno samopouzdanja i energije za postizanje životnog uspeha. 

(Diane von Furstenberg: Ne morate da gazite po drugima da biste uspeli!)

Zato smo rešili da razgovaramo sa poznatom dizajnerkom, od koje smo uspeli da čujemo devet beauty saveta koje svaka žena treba da zna pre tridesete:

Napravite plan 

Umesto čekanja Nove godine, ponedeljka ili 1. u mesecu možete započeti promene već u ovom momentu. Napravite veliki plan (za sledeću godinu ili duži period) i probajte da zaboravite loše navike i utemeljite dobre. Prestanite da pušite ili smanjite unos šećera, odnosno orijentišite se na oslobađanje loših stvari, poput poroka. Ako ste zadržali svoje loše navike posle 30 godina, vremenom će vam biti sve teže da ih se odreknete. 

Koristite kremu za sunce

Izbegavajte previše sunca, posebno u vremenskom periodu kada je zvezda na nebu najusijanija. Pored toga, veoma je bitno da koristite kvalitetnu kremu za sunčanje koja sadrži zaštitne UV faktore, ali i da nosite kape, šešire i naočari. 

Negujte kosu prema ličnim potrebama

Svaka osoba ima drugačiju vrstu kose i temena glave, što znači da negu i tretiranje treba da prilagodi isključivo sebi. Pokušajte da izbegnete invazivne metode ulepšavanja, koji mogu oštetiti vašu kosu. "Nikada nisam farbala kosu, već sam umesto farbe koristila kanu. Zato danas, u mojim godinama i dalje imam veoma zdravu i sjajnu kosu", rekla je Diane.  

(Hit na internetu: Pismo koje je Diane von Furstenberg uputila modnoj industriji)

Idite sami na putovanje

Ako ste u poslednje vreme bili okupirani brojnim poslovnim obavezama i osećate da vam treba trenutak samo za sebe, pravo je vreme da odaberete destinaciju za odmor, i otputujete sami. Veoma je važno da radite na odnosu sa samim sobom. Zato uživajte u najlepšim trenucima i upoznavanju sebe.

Svakodnevno istezanje

"Ako treba da preporučim jednu stvar, onda bi to definitivno bila joga. Ona je odlična za telo, um i celokupno zdravlje organizma", rekla je Diane. U zavisnosti od vašeg rasporeda, pronađite malo slobodnog vreme za praktikovanje ove veštine. Pored jačeg, zategnutijeg i otpornijeg tela, veoma brzo ćete primetiti da se vaše držanje i samopouzdanje veoma popravilo.

Vodite dnevnik

Dnevnik danas može biti mnogo zanimljiviji jer ga, osim pisane forme, možete obogatiti raznim fotografijama, skicama i ukrasnim detaljima, koji će vas obradovati u trenucima kada rešite da se vratite u prošlost i pročitate avanturu svog života... Živite život u potpunosti i oslobodite sve svoje emocije koje će ostati zarobljene na papiru i podsetiti vas na neke bitne faze vašeg života.

Oslonite se na šminku

"Danas ovo nije relevantno pravilo, ali tokom sedamdesetih kada sam bila sa dečkom, trudila sam se da me on ne vidi bez šminke. To je bilo drugo vreme, kada je bilo moderno nositi dosta rumenila, senki i karmina u jarkim bojama. Kada dođeš u 30-e godine, tada osećaš da si prava žena. U tom trenutku treba da se prepustite vašim željama i ponesete make-up koji vama odgovara, bez obzira da li je reč o nešto jačim i naglašenijim tehnikama ili nežnoj, suptilnoj šminki. Zapamtite ko ste i držite se toga. Naravno, ponekad možete i eksperimentisati. 

Zdrava ishrana

Vi ste ono što jedete. To je tako jednostavno. Dakle, ujutru je važno da jedete voće i povrće, a izbegavate pšenicu i šećer. Veoma brzo ćete primetiti da se se hranljive namirnice odražavaju na vaše zdravlje i lepotu. 

Obucite se u svom stilu

Kada dođete u 30-e godine, vi ćete najbolje znati šta je vaš stil i koji komadi vam savršeno pristaju. Držite se proverenih komada i naravno, kada vam je potrebna promena, slobodno se osmelite i opredelite za mali eksperiment.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija