Jasno nam je da su modeli dobili na lutriji kada je u pitanju izgled. Ne možemo se boriti protiv genetike. Međutim, i dalje nas interesuje kako je moguće da je izgled njihove kože besprekoran i da blistaju, iako se konstantno žale na apsolutno nenormalan raspored koji ih svakodnevno uništava.

Dugi letovi, neprospavane noći, rano ustajanje i čekanje u redu na kastinzima koji se prolongiraju na nekoliko sati, gomila teške šminke koja se podrazumeva u njihovom poslu i povrh svega toga neredovni obroci, a one jednostavno sijaju bilo da su pod svetlom refletora ili fotkane tokom šetnje gradom.

I ne, ne radi se o preskupim beauty proizvodima, niti spa i wellness centrima u kojima oporavljaju svoj organizam, jer za njih nemaju vremena.

Naime, većina super poznatih modela koristi se jeftinim trikovima, ali bukvalno jeftinim, iz prostog razloga jer nisu skupi ili još bolje, ne koštaju ni dinara.

Prelepa Lindsay Ellingson pravilne crte lica svakako duge dobroj genetici, ali za sjaj lica i rumene obraze ne koristi samo proizvode za negu i rumenilo, već inverziju!

Manekenka i model redovno praktikuje jogu, a vežba koju smatra prirodnim liftingom lica zove se inverzija - noge se podižu iznad glave, a telo se iznad kukova pridržava rukama, zapravo stara dobra sveća koja nam je svima poznata još iz osnovne škole.

Ova vežba povećava protok krvi i kiseonika u predelu glave i samog lica. 

Četrdesetrogodišnja glumica i model Molly Sims smatra da lepota dolazi iznutra. U ishrani koristi mnogo oksidansa, poput godži bobica i lana, ali i svežeg voća i povrća. Verujemo joj jer izgleda sjajno i dalje, a majka je dvoje dece, od kojih je prvo rodila sa četrdeset.

Kada vam koža traži više od klasičnog čišćenja losionom, probajte trik kojim se koristi Lily Aldridge. Sve što vam treba jeste kokosovo ulje i šećer, izmešajte sastojke i dobićete mirisan piling koji će nahraniti umornu kožu.

Nakon noćnog izlaska poznata britanska manekenka praktikuje fantastičan trik koji je videla od Joan Craword u filmu najdraža mama. 

"Ako se ujutru probudim umorna i natečena, lavabo napunim ledom i krastavcima u koje potapam lice. Instant razbuđivanje je zagarantovano, a i vaše lice izgleda tako, plus dodatni efekat - koža je zategnutija," otkrila je lepa Kate Moss.

"Šminkeri nam pred reviju prvo izmasiraju lice, ne bi li podstakli protok krvi, a tek potom nanose šminku. Više ne čekam na ovaj tretman pu bekstejdžu, već ga redovno praktikujem i sama, kući," otkriva američki model Hilary Rhoda.

Nakon dugog i napornog dana na poslu Lindsey Wixson se potapa u kupku sa himalasjkom solju, koja iako nije besplatna naravno, nije ni preterano skupa s obzirom na benefiti koje čini ne samo za kožu, već i za čitav organizam, pomažući mu da se na potpuno prirodan način oslobodi toksina. Kod nas se može naći u prodavnicama zdrave hrane.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija