Kada su mat lakovi za nokte prvi put bili predstavljeni na tržištu svi su poludeli za njima, te su poželeli da imaju jednostavan i sofisticiran manikir, čvrste teksture bez sjaja.

Baš zato što je dosta drugačiji od klasičnih lakova sa sedefom i šljokicama, mat manikir često dolazi zajedno sa nekim novim nail artom, koji uspe da mat teksturi da novi izgled, i malu dozu razdraganosti.

Ove sezone on je osvežen klasičnim lakom, te na noktima imamo savršeno mešanje dve različite teksture: sjajne i mat. 

Pogledajte 10 najstylish ideja za savršene mat nokte....

# Monhromni manikir sa tufnama

Ovaj stylish manikir se veoma jednostavno pravi, a izgleda fantastično. Prvi korak se odnosi na mat bazu, kojom treba da prekrijete celu nokatnu ploču. Kada se lak osuši, nanesite običan lak visokog sjaja (u istoj boji) pažljivo praveći tufne.

Foto: Instagram / aliciatnails

# Manikir u kombinaciji crne i zlatne boje

Ljubitelji minimalističkog stila će se zaljubiti u ovaj elegantan manikir. Sve što treba da uradite je da prvo nokte nalakirate mat lakom u vašoj omiljenoj boji. Nakon toga iscrtajte preciznu liniju zlatne boje koja podseća na klasičan francuski manikir.

Foto: Instagram / karengnails

# Kombinacija mat i metalik samolepive trake za nokte

Ako želite da postignete veći kontrast, koristite samolepive trake za nokte u metalik boji. Nakon što nokte namažete mat lakom, i uverite se da su se dobro osušili, zalepite ove trendy trake.

Foto: Instagram / mpnails

# "Mermerni" manikir

Ovaj trendi manikir imitira mermer, a sastoji se od crnih, belih i sivih tonova. Iako izgleda veoma komplikovano za postizanje, pored lakova u tri boje, ključno je da imate četkicu uz pomoć koje ćete zamagliti i stapati boje. Na kraju nokte namažite mat top coat lakom. 

Foto: Instagram / rosebnails

# Mat neon manikir

Nokte prelakirajte neon narandžastim lakom, a kada se osuši belim lakom iscrtajte slovo V. Na kraju celu nokatnu plaču nalakirajte mat top coat lakom.

Foto: Instagram / paintboxnails

PageBreak

# Mat pastelni manikir

Ovaj divni, romantični manikir zahteva nešto više veštine, ali smo sigurni da možete iskopirati ovaj look. Pažljivim pokretima četkice, na svakom noktu iscrtajte polukružne oblike, koji bi trebalo da budu različitih boja.

Foto: Instagram / palemoonseattle

# Minimalistički polumesec

Jednostavan i drugačiji. Ovaj manikir zaista svaka dama može da napravi. Dovoljno je samo na početku nokatne ploče da iscrtate oblik polumeseca. 

Foto: Instagram / nataliepavloskinails

# Polumesec 

Ovo je nadograđena varijanta minimalističkog polumeseca. Prvi korak je iscrtavanje polukruga na početku nokatne ploče, a zatim ostatak premažite crnim mat lakom.

Foto: Instagram / rosebnails

# Grafički manikir

Nokte nalakirajte mat braon lakom, a zatim preciznim pokretima četkice iscrtajte različite oblike, koje možete birati po ukusu.

Foto: Instagram / vanityprojects

# Cvetni manikir

Ovaj manikir se sastoji od mat laka, običnog laka koji poseduje visok sjaja i cvetnih ukrasnih detalja.

Foto: Instagram / jessicawashick

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija