Mnoge devojke ajlajner, tačnije nanošenje ajlajnera smatraju komplikovanim, jer ne umeju da iscrtaju pravilnu liniju na kapku.

Dodatnom komplikacijom smatraju iscrtavanje ajlajnera na određen način, poput one sa izduženom linijom sa strane.

Da ne pominjemo to što nešto drugačiji način nanošenja ovog beauty proizvoda, većina smatra potpuno nezamislivim. 

Ovim jednostavnim uputstvima pokušavamo da vas ohrabrimo.

Na kraju krajeva: vežbom do savršenstva. Poznata izreka koja u ovom slučaju i te kako može da se primeni.

Budite samouvereni 

Lakše reći, no učiniti, znamo. Ukoliko vam samo držanje ajlajnera nadomak kapka izaziva drhtanje ruku, poslužite se sledećim trikom: olovkom za iscratavanje obrva (koja je obično svetlija) ili čak i ajlajnerom  u vidu olovke (onim koji ima tanji vrh) isctajte željene konture i oblik, pa ih precrtajte tečnim ajlajnerom.

Ne povlačite kožu

Navika da kožu u predelu očiju povlačimo dok iscrtavamo linije olovkom, ne važi u slučaju tečnog ajlajnera. Tačnije, nikako nemojte to da radite, smesta ćete dobiti mrljave ivice.

Zaboravite na ujednačenost

Ako vam se redovno događa da jedan kapak savršeno iscrtate ajlajnerom, dok vam se linije na drugom ne samo ne dopadaju, već nisu ni ujednačene, ne očajavajte. Retko ćete sami postići identično izvučene ajlajner linije, jer se mahom radi o tome da zapravo ni oblik vaših očiju, kao ni obrva, nije potpuno identičan.

Obrišite nepravilnosti

Greške se dešavaju. Zato ne budite suviše strogi prema sebi. Šminkeri na primer imaju popriličnu zalihu štapića za uši, kojima skidaju ostatke šminke ili uklanjaju nepravilnosti i mrljice. Od nedavno na tržištu su dostupni ovi štapići koji su namenjeni isključivo profesionalnim šminkera, a od regularnih se razlikuju time što im je deo na kome se nalazi vatica špičastiji. Najefektniji način da obrište neželjene linije jeste taj da umočite štapić u miclearnu vodu uli sredstvo za skidanje šminke.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/