Mali predeo kože, baš ispod donje linije trepavica, koji je do sada često bio zanemaran. glavna je tačka na koju treba da se fokusirate pri šminkanju, 

Umesto crne linije ajlajnera, make-up umetnici se služe novom tehnim šminkanja u vidu senke, koja obećava efekat postizanja krupnijih očiju, a kako kažu ujedno će ih otvoriti, te će vaš pogled biti zavodljiviji. 

Dovoljno je da nanesete malo svetlucave senke tankim potezima četkice, i blago utapkate na predeo ispod donje linije trepavica, tako da izgleda što prirodnije i nežnije- nikako se nemojte voditi preciznošću koja je obično potrebna kod apliciranja ajlajnera.

Ovo će učiniti da vaše očiju izgledaju veće, a prednost ove tehnike šminkanja je što se može nositi u svim prilikama- od dnevnih do večernjih. Naravno, u tom slučaju morate voditi računa o boji.

Za dan bi bilo idealno da koristite zemljane tonove- zagasito narandžaste, braon ili zelene, dok uveče možete izrabrati tamne nijanse sive, plave, ljubičaste....

Make-up umetnica Pati Dubroff, koja je na ovaj način šminkala svoje klijente Margot Robbie, Allison Williams i Priyanku Chopra, objašnjava zašto malo senke čini čuda.

"Mat tonovi daju definiciju, dok svetlucave senke obogaćene sedefom imaju moć da otvore i posvetle oko. Svetlucave senke je najbolje naneti na unutrašnji ugao očiju i centralni deo ispod donjih trepavica."

Kada je šminkala Priyanku, Pati je koristila mat senku da definiše oblik, a onda je svetlucavu senku u breskvasto-bronzanim tonovima nanela na unutrašnji ugao oka i na donju liniju trepavica. 

Priyanka Chopra

Foto: Profimedia

Natalie Portman

Foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/