Naravno da postojani karmini postoje, ali pored toga što ćete za ovaj proizvod dati novca koliko i za jedan kvalitetan komad garderobe, naposletku ćete biti nezadovolji - jer u korak sa postojanim karminom kao nepisano pravilo ide i suvoća usana.

Ovaj problem počeo je dodatno da nas irtira kada su na scenu stupili fanastični ruževi u tamnim nijansama - od one tamno ljubičaste, preko braon tonova, pa sve crih sa podtonom zelene i sive.

Ne krijemo da nam je to jedan od omiljenih beauty trendova u poslednjih nekoliko godina!

Međutim, problem je u tome što uz ovaj sjajan trend dolazi i problem: kada taman ruž počne da nestaje sa vaših usana (a to se dogodi dosta brzo) izgledate umazno, neuredno i na kraju krajeva smešno.

Ipak, profesionalni šminkeri naravno imaju nekoliko kečeva u rukavu, mada ih ne odaju tako lako - postoji način da ovaj problem rešite uz par vrlo jendostavnih beauty trikova. 

1. Korektor

Na čiste i po mogućnosti pilingom očišćene usne nanesite korektor. Da u pitanju je klasičan korektor za lice to jest podočnjake, ali obratite pažnju na to da ovo bude onaj hidrantni i vodootporni.

2. Nude olovka

Olvkom za usne u nude nijansi obcrtajte ih. Ovaj detalj je izuzetno važan i na njega mnogi zaboravljau, a takođe i greše pri stavljanju olovke u boji ruža.

3. Četkica za nanošenje karmina

Klasičnim mazanjem ruža za usne nikada ih nećete dovoljno precizno našminkati, ali to nije glavni razlog zbog koga biste trebali da koristite četkicu. Naime, na ovaj način ruž nanosite u slojevima koji bolje prijanjaju na kožu usana.

4. Puder za matiranje

Prah puder za setovanje ili matiranje sledeći je, ali ne i poslednji značajan korak. Pre njegovog nanošenja, otisnite usne na papirnoj maramici ne biste li odstranili višak ulja iz proizvoda. Potom lagano prstima nanesite puder za matiranje.

5. Mat ruž

Najbolje bi bilo da završni sloj ruža bude u istoj nijansi, ali da je u pitanju mat proizvod. Svakako opet četkicom još jednom nanesite tanak sloj kramina. Na ovaj način dobićete završni postojan sloj.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/