Već nekoliko godina beauty video tutoriali uživaju veliku popularnost kod žena...

Iako na internetu možemo da pronađemo mnogo make- up tutorijala, veliki broj njih nije najboljeg kvaliteta. Ipak, u svetu beauty vlogera postoje i oni koji su  majstori u šminkanju i njihovi tutorijali nam mogu biti od velike pomoći.

Tu su naravno i profesionalni šminkeri poput Lise Eldridge koja ima svoj YouTube kanal i na njemu objavljuje korisne savete koje s lakoćom možete da pratite. 

1. Klasičan smokey eye look

Smokey eyes jedan je od najpopularnijih klasičnih make-up akcentovanja oka koji često u "kućnom izvođenju" rezultira izgledom umorne pande. U svom video tutorialu Lisa Eldridge, u manje od 10 minuta na veoma jednostavan način demonstrira kako s minimalnom količinom proizvoda možete postići željeni izgled za sve prilike koji može baš svako da ponovi. 

2.  Različite tehnike nanošenja rumenila

Rumenilo je proizvod koji nam omogućuje da izgledamo sveže i zdravo, ali njegovo nanošenje ipak nije tako jednostavno. U velikom broju slučajeva kod mnogih žena niste sigurni da li gledate u rumenilo ili problematično stanje kože. Wayne Goss u svom video tutorialu demonstrira čak 5 različitih načina nanošenja rumenila, između kojih se možete odlučiti za onaj koji vam se najviše sviđa ili odgovara vašem licu.

3. "No makeup" look

Allana Davison na simpatičan način prikazuje kako bi zaista "no makeup" look treba da izgleda. Bez suvišnih slojeva proizvoda, jednostavan i brz način apliciranja s minimalnim korišćenjem četkica.

4. Povećane crvene usne

Lisa Eldridge prikazuje kako da iscrtamo i povećamo usne koje pritom ne izgledaju kao propali pokušaj rekreiranja Kylie Jenner lips trenda. Ako primenite neke od njenih jednostavnih trikova vrlo lako ćete postići punije usne. Da biste i dalje izgledali prirodno, bitno je da ne preterujete s precrtavanjem.

5. Highlighting & contouring

I za kraj, vratimo se osnovama stvaranja volumena na licu igrom svetla i senki poznatije pod nazivom konturisanje. Simona Antonović u svom video tutorialu otkriva kako pravilno da osenčite lice, a da pritom ne izgledate neuredno ili prenašminkano.

Izvor: Buro247

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/