U godini koju polako privodimo kraju, rešili smo da se nećemo, bar ne ovog puta, osvrtati unazad. Pomno smo saslušali stručnjake u svom poslu i napravili beauty beleške koje se tiču manikira, tačnije trendova koji nas očekuju u 2018.

Kim Round i Naomi Yasuda poznate po tome što su do perfekcije stilizovale i sređivale nokte Kim i Khloé Kardashian, kao i muzičkoj divi Madonni, važe za vrsne manikir dame koje su upućene u trendove koji će 2018. godine biti naša opcija za manikir.

Zato smo u nastavku pripremili njihove nail prognoze. Ako je suditi prema njima, ovo će biti jedna godina u kojoj će apsolutni primat imati plava boja, a po stilu ukrašavanja prate je svedeni izraz i apstrakcija. 

1. Plavi lak

I to ne sve nijanse ove boje, već kobalt plava. Kako kažu Kim i Naomi "ulazak kobalt boje u svet lakova je opravdan njegovom sofisticiranošću". 

2. Minimalizam

"Manje je manje i tačka, kaže Round i preporučuje da obezbedite tamnu podlogu i iscrtate je jednostavnim motivima. 

3. Glitter

Ne mislimo samo na šljokice, već da sve sjaji i blješti. Zato u ruke lakove u boji zlata, srebra sa cirkonima. Samo neka sija!

4. Neutralni

Nude lak nikad neće izaći iz mode i uvek daje ženstveni i klasik izgled noktima. Svetloroze i bež su Yasudina preporuka.  

5. Kamenčići

Ovaj diskreti ukras je apsolutni beauty trend u 2018. sudeći po ekspertima. Prvo smo ga viđali u kosi trendseterki, a sada se "seli" na nokte. 

6. Metalik i klasične boje

Pun pogodak će biti miks neke boje laka koju već imamo u neseseru i metalik akcenta u vidu tačkice. 

7. Apstraktno

Interesantno i fanki - slobodno se igrajte sa bojama i linijama. Ako se opredelite za ovakav način obrade nokta, sigurno ćete se i zabaviti. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/