Sve mi žudimo za onom savršenom make up osnovom koja traje čitav dan, a prateći ove profesionalne savete na samo korak ste od postizanja ovog dugo priželjkivanog izgleda, piše Cosmopolitan. 

1.Nega tokom noći

"Hidrirajte kožu dok spavate," savetuje Nicol Tomson, MACov make up stručnjak. "Pre odlaska u krevet na lice nanesite dobar serum ili noćnu kremu kako bi se vaša nega o koži nastavila i dok ste u Zemlji snova.

Po ustajanju takođe možete upotrebiti hidrantnu kremu, međutim pre samog šminkanja je bolje korisiti prajmer kako biste napravili barijeru između kože i sastojaka iz pudera." 

2. Prava nijansa

Da biste dobili svoju savršenu nijansu slobodno pomešate i do nekoliko različitih pudera. Na lice najpre nanesite tanak sloj dobijene mešavine, a u slučaju da želite veću pokrivenost Tomsonova savetuje da nastavite sa dodavanjem tanjih slojeva sve dok ne budete zadovoljni izgledom. 

3. Ne plašite se četkice

"Punijom, zaobljenom četkicom možete naneti puder jednako dobro kao i sunđerom, ali prednost je u tome što će vam podloga biti dosta postojanija na licu," tvrdi Tomsonova. "Koristeći četkicu sigurno ćete postići onaj prirodni izgled lica kojem ste se i nadali."

4. Korigujte nepravilnosti

"Tamo gde vam je potrebna dodatna pokrivenost (bubuljice, ožiljci...) nanesite korektor," preporučuje Tomsonova. Takođe, dodajte korektor na mesta oko ivica nosa i ispod očiju kako biste ublažili crvenilo ili nedostatke. 

5. Završni detalji

"Nakon što nanesem podlogu, ostavim je da se osuši i posvetim se šminkanju očiju i usana," kaže Tomsonova. "Potom fiksiram make up puderom za setovanje šminke. Za sam kraj, nanesite hajlajtera na jagodice, ispod obrva, na vrh nosa i usana."

Priredila: Violeta Vasiljević zaCosmopolitan

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/