Palete senki za oči jedan su od najimpresivnijih beauty proizvoda u kojima poznati make-up brendovi osmišljavaju pažljivo kombinacije odabranih nijansi.

Osim njihovog neodoljivo raskošnog izgleda, palete senki za oči istovremeno su jedan od najsvestranijih make-up proizvoda koji nudi bezbroj različitih lookova unutar koje je uz malu pomoć četkica i strpljivog blendiranja lako kreirati. 

Iako se uvek nalaze na našoj beauty listi želja, palete senki za oči neretko završavaju na samom dnu naše kozmetičke torbice – uz nijansu ili dve za kojima ćemo redovno posegnuti, ostatak palete ostaje neiskorišćen.

Kako odabrati savršenu paletu senki za oči u kojoj ćemo obožavati i iskoristiti svaku nijansu i tako izvući njezin maksimum?

Tajna se krije u boji vaših očiju.

Iako se izbor jedne savršene palete senki za oči u moru različitih kombinacija boja i efektnih pakovanja koja osvajaju na prvi pogled čini kao gotovo nemogući beauty zadatak, sve što zapravo trebamo jeste da se vratimo boji naših očiju i da tonove palete uskladimo s njima. 

Kada govorimo o paletama senki za oči, smeđe oči su najzahvalnije jer ih možemo tretirati kao neutralnu boju i kombinovati sa gotovo svim nijansama senki.

Od neutralnih tonova koji će stvoriti jednostavan i decentan look do crvenih, ljubičastih i zelenih nijansi uz pomoću kojih će svi oni sa smeđim očima lako postići sveži, efektni i uvek drugačiji look, smeđe oči nude vam prostor za igru i kreativnost zbog čega je odabir palete vrlo jednostavan i zavisi više od ličnog stila, nego o samoj boji očiju.

Plave oči odlično se slažu s neutralnim tonovima – od nježnih bež nijansi do raskošnih zlatnih tonova i bogatih tamnosmeđih nijansi. Iako se neretko smatraju monotonim ili čak dosadnim, neutralne palete senki za oči u kombinaciji s plavim očima izgledaju raskošno i živo, istovremeno naglašavajući plavu boju očiju.

Zelene oči svoj savršeni spoj pronalaze u paletama koje krase tople bakarne nijanse, ali i u kombinaciji s tamnim ljubičastim tonovima koji stvaraju onaj savršeni kontrast zelenim tonovima.

Preuzeto sa portala: journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/