Obrve su odavno postale jedan od najbitnijih segmenata nege lica, a tome su u velikoj meri doprinele Rooney Mara i Cara Delevingne, It devojke koje su veoma brzo uspele da pokrenu novi trend koji se odnosi na guste obrve i veoma upečatljive obrve.

Od raznih olovaka, preko hemijskog iscrtavanja i prednosti microbladinga, izraženiji izgled obrva nikad nije bio očigledniji nego u današnje vreme.

Ali koliko tretmani takvi imali prednosti, ponekad možemo da odemo u krajnost i učinimo da naše lice upravo zbog preteranog naglašavanja izgleda neprirodno i neumesno. 

Da se ovakvi "angažmani" ne bi dogodili, a ipak da bismo imali guste i po malo divlje obrve, predlažemo vam da pročitate šta stručnjaci predlažu...

#Ishrana

Stručnjak za obrve Jaimineey Patel, osnivač Blink Brow Bar-a, smatra da je kvalitetna ishrana preduslov da guste i negovane obrve: "Uvek preporučujem da čašće konzumirate avokado, semenke, kao i oraščaste plodove, jaja i ribu. Neizostavna je hrana bogata vitaminom C, B5 i E i zato je uvek preporučljivo da se konzumira voće i povrće."

#Odložite pincetu

"Provereni i najbolji način da vam obrve počnu da rastu, jeste da na izvesno vreme ne koristite pincetu. Moramo da dozvolimo da dlake što više izrastu i ovo pravilo takođe važi ako ih depilirate voskom", kaže Patel. 

#Bademovo ulje

Proizvod koji je neophodan po rečima stručnjaka jeste ulje od badema: "Fantastičan proizvod pun vitamina E, D i A. Hrani dlake obrva i odličan je za kožu."

#Serum 

Kao i za lice, postoje serumi za obrve i preporučuju se za obnovu dlake, kao i kompletnu revitalizaciju obrva. Preporuka stručnjaka jeste da se nabave serumi koji su na bazi badema i ulja lavande. 

#Kvalitetne olovke

Dok čekate da vam izrastu obrve, savet je da ih suptilno iscrtate olovkom, a ukoliko niste vešti, obratite se stručnjaku koji će vam pokazati kako. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/