Iako na internetu možemo da pronađemo pregršt saveta za savršeno šminkanje, u svetu beauty vlogera istakli su se  pravi majstori u šminkanju i njihova videa nam mogu da budu od velike pomoći. 

Tu su naravno i profesionalni šminkeri poput vizažistice Lise Eldridge, koje ima svoj YouTube kanal i na njima objavljuje korisne savete koje s lakoćom možete da pratite. 

Pored istaknutih beauty ličnosti, predlažemo vam da u nastavku pogledate tutorijale koji su neizbežni kada je dobro šminkanje u pitanju. 

1. Klasičan smokey eye look

Smokey eyes jedan je od najpopularnijih klasičnih look-ova koji često u "kućnoj realizaciji" ostavlja kao rezultat umorne kapke. U svom video tutorialu Lisa Eldridge, manje od 10 minuta na veoma jednostavan način demonstrira kako s minimalnom količinom proizvoda da postignemo željeni izgled za sve prilike.

2. Različite tehnike nanošenja rumenila

Rumenilo je proizvod koji nam omogućuje da izgledamo sveže i zdravo, ali njegovo nanošenje ipak nije tako jednostavno. Kod mnogih žena niste sigurni da li gledate u rumenilo ili problematično stanje kože. Wayne Goss u svom video tutorialu demonstrira čak 5 različitih načina nanošenja rumenila, između kojih se možete da odlučite za onaj koji vam se najviše sviđa ili odgovara vašem licu.

3. "No makeup" look

Allana Davison na simpatičan način prikazuje kako bi zaista "no makeup" look trebao da izgleda. Bez suvišnih slojeva proizvoda, jednostavan i brz način apliciranja s minimalnim korišćenjem četkica.

4. Povećane crvene usne

Lisa Eldridge prikazuje kako da iscrtate i povećate usne koje pritom ne izgledaju kao neuspeli pokušaj kopiranje Kylie Jenner lips trenda. Ako primenite neke od njenih jednostavnih trikova lako ćete da postignete izgled punijih usana. 

5. Highlighting & contouring

I za kraj, vratimo se osnovama stvaranja volumena na licu igrom svetla i senke poznatije pod nazivom konturisanje. Simona Antonović u svom video tutorialu otkriva kako da ispravno osenčite lice, a da pritom ne izgledate neuredno ili prenašminkano.

Izvor: Buro 247

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/