U današnje vreme, mnogobojne vlogerke pokušavaju na Youtube kanalima i društvenim mrežama da nam predstave male trikove za šminkanje i negu lepote.

Tačno je da su mnogobrojni veoma korisni, te nam mogu pomoći da postignemo savršen beauty look, ali se oni ipak baziraju na aktuelnim trendovima.

(Ekspert otkriva: Kako da se rešite hiperpigmentacije)

U moru DIY snimaka, teško je pronaći klasične tehnike i male trikove kojima su se služile najlepše dame starog Holivuda, od glumica do pevačica i modnih ikona.

(Voda mladalačkog života: Da li je hijaluranska kiselina zaista "wonder woman" kozmetičkog sveta?)

Baš zato smo rešili da pronađemo old school tutorijale, koji će nam otkriti najbolje metode za ulepšavanje.

1940.

Ovaj turorijal iz 1940. godine uči žene o dubinskom čišćenju kože, apliciranju pudera i konturisanju, kao i nanošenju ruža, Prilično jednostavne stvari, zar ne? Ipak, pored ove osnove, na snimku možete videti i neke tajne trikove, kao što su odabir prave frizure koja odgovara obliku lica.

1960.

Ovaj fascinantan video koji je nastao još 1960. svojim izgledom nas podseća na današnji moderan beauty tutorijal. Na snimku možemo da vidimo kompletan proces šminkanja- od početka do kraja. Posebno je interesantno postepeno nanošenje pudera na lice, koje nas je podsetilo na današnje konturisanje, oblikovanje obrva i apliciranje crnog kajala koji ima zadatak da oči istakne u prvi plan.

1960.

Make-up umetnik nam demonstrira kompletnu metodu koju zahteva dobro šminkanje. Glavna tema je pravilno nanošenje baze, pudera, maskare i ruža. Ipak, nijedan dobar make-up ne može da prođe bez pudera u prahu koji čini da lice poprimi prirodan izgled, ali i spreči razmazivanje. Neke dobre stvari se nikada ne menjaju!

1948.

Da li ste se nekada pitali kako se kosa stilizovala danevne 1948. godine? Sada imamo priliku da vidimo neobičnu tehniku ispravljanja kose koja se primenjivala u prošlosti. Hemijsko ispravljanje je trajalo čak dva sata, a metoda se zasnivala na kombinaciji ulja i toplote. 

1938.

Ovo je verovatno prvi beauty video u kome se pojavljuje beauty urednica. U tutorijalu ona daje praktične primere kako da oblikujete obrve. Iako su se trendovi u oblikovanju dosta promenili tokom godina, postoji nešto veoma sofisticirano u tankim obrvama. Dakle, evo koja je tajna savršenog iscrtavanja...

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/