Kroz lično iskustvo i s ljubavlju prema beauty industriji, ovde se trudimo da razrešimo misteriju oko proizvoda, od istorijskih do onih trenutno u trendu. Sigurni smo da niko više ne misli da je Chanel No.5 vrhunac ženskog parfema. 

MAC Studio Face and Body puder

Ovaj proizvod su mi oktrili profesionalni šminkeri sa kojima sarađujem kada sam ih pitala koji je najlakši proizvod za korišćenje koji podaruje dobru osnovu, ali i da prirodno izgleda. Od tada sam verna ovom proizvodu i kunem se u njega. Interesantna anegdota jeste da su Ena Jović, Brana Kostić i Irena Miletić zajednički došle do rešenja da uz moj ten ide miks nijansi N2 i N3, zato danas uvek posedujem oba kolora koja mešam za noćne izlaske. Hvala devojke! Ocena: 10/10 Ana Ostojić (izvršna i modna urednica)

Ako ste jedna od onih srećnijih žena koje u puderu ne traže veliku pokrivnu moć, on je pravi izbor. Takođe mislim da i problematičnijoj koži više odgovaraju lakši puderi jer nema potrebe gušiti celo lice, uvek možete dodati korektor sa jakom pokrivnom moći na segmente kojima je potrebno. Ocena: 9/10 (zato što ne postoji puder kom bih dala 10) Dunja Đokić (beauty urednica)


Bioderma micelarna voda

Rekla bih da je ovaj proizvod ekvivalent osećaju kada popijete ledenu čašu vode tokom najtoplijeg letnjeg dana... ali za kožu. Ostavlja lice čistim i osveženim, a pritom je fenomenalan izbor za osetljivu koža koja je sklona crvenilu. Ocena: 10/10 Anja Paspalj (urednica kulture i lifestylea)

Skuplja verzija Garnier Micellar Water. Mojoj koži je prijala, odlično skida šminku i nežna je. Savršena je za skidanje teške šminke sa očiju i kao prvi korak čišćenja lica, radi posao. Ocena: 10/10. Dunja Đokić (beauty urednica)


Pixi Glow tonik

Uvek istražujem i tražim proizvode koji će da mi osveže prirodni izgled kože, s obzirom da dugo već ne koristim puder tokom dana, a ovaj (pored toga što zaista ojačava kožu) vraća i prirodan sjaj lica bez puno vremena i truda. A da ne pričam o činjenici da je veganski prozivod. Ocena: 8/10 Ana Ostojić (izvršna i modna urednica)

Čitav univerzum kiselina mi je i dalje nov i nepoznat, ali sam dobila svaku preporuku za ovaj blag tonik “za početnike”. Moram priznati da sam možda imala prevelika očekivanja, a možda samo imam i previše osetljivu kožu, te često korišćenje Pixi Glow-a (kao što predlažu instrukcije) kod mene izaziva fleke i suvoću. S druge strane, kada ga koristim umereno, recimo 1-2 nedeljno, vidim da mi se prirodan sjaj lica vrati preko noći. Ocena: 7/10 Anja Paspalj (urednica kulture i lifestylea)


YSL Touche Éclat korektor i hajlajter

Ne volim beskorisnu šminku, a on je kao proizvod beskoristan jer po mom mišljenju nema nikakav vidljiv efekat na koži, samo je nepotreban sloj šminke na licu. Dajem mu bilo kakvu ocenu samo jer je pakovanje zlatno, lepo i luksuzno, but ain’t no magic in there. Ocena: 1/10 Dunja Đokić (beauty urednica)

Ovo je jedan od retkih proizvoda za šminkanje u koji se zaista kunem. Jednim potezom prekrije tamne podočnjake i diskoloraciju, pakovanje je prelepo (što svakako nije toliko bitna stavka ali je lep bonus) i daje taj sheer efekat koji je po meni najbitnija stavka za svakodnevnu šminku. E sada, nije jeftin i probala sam razne proizvode koji su slični, ali ipak ni jedan toliko dobri. Ocena: 9/10 Anja Paspalj (urednica kulture i lifestylea)


Weleda Skin Food krema

Dopada mi se to što je u pitanju krema u tubi, praktična je i ne pretenduje da zavodi ambalažom. Radi ono čemu je namenjena i to je to. Hidrira i hrani. Ocena: 7/10 Ivana Ranković (art direktorka)

Definitivno nismo match made in heaven. Bez obzira na prijatan biljni i limunkast miris, Skin Food je toliko masna krema da često škodi više nego što pomaže. Dala sam joj šansu tokom najhladnijih zimskih dana i iskoristila celo pakovanje (u nadi da će me iznenaditi), ali sam ipak ostala poprilično razočarana. Ocena: 4/10 Anja Paspalj (urednica kulture i lifestylea)


Chanel No.5 parfem

Da li je moguće da je Marilyn Monroe izjavila kako u krevetu nosi samo  Chanel No.5 i da niko godinama (decenijama!) nije zaključio kako legendarna holivudska lepotica ima legendarno loš ukus za parfeme? Parfemske kompozicije početkom prošlog veka bile su  prilično nerazvijene i donekle mi je jasno otkud popularnost. Onda sam malo istražila i da, to je. Prvi put je uz pomoć tada modrene tehnologije uvezan miris prirodnih komponenti i onih sintetičkih, onda je tu došla i moderna minimalistička bočica sa jednostavnim nazivom i priča koja je prodala parfem "za modernu ženu". Coco Chanel je bila stilski revolucionar svog doba i svi su želeli malo revolucije da ponesu na sebi - ma, kako ona mirisala. Ovo je parfem koji prodaje priča, koji je "sigurica", ali mislim da smo dovoljno evoluriali od tog perioda i da je sasvim ok da Chanel No.5 zasluženo smestimo na neku od polica u muzeju i više nikada ne otvaramo. Ocena: 1/10  Maja Bunčić (web urednica)

Uf nikako. Divno za gledanje ali miris je zaista odavno prevaziđen. Volim starije ljude, nalazim da su zabavni i mudri ali ne želim da mirišem kao baka. Bar ne još. Ocena: 5/10 (na staru slavu) Ivana Ranković (art direktorka)


Pantenol krem

Mislim da je svima poznata bakina ili mamina parola da treba da stavite Pantenol ukoliko vam nešto na licu nije kako treba. To važi za sve Galenika kozmetičke proizvode (shoutout za Jekoderm!), ali Pantenol krem mi je uvek pri ruci i 2-3x nedeljno omiljene proizvode ostavim sa strane i opredelim se za Pantenol. Nekada ipak nije loše poslušati mamu! Ocena: 10/10 Anja Paspalj (urednica kulture i lifestylea)

Da li se znali da većina balzama za usne u svom sastavu sadrži određen procenat alkohola koji zapravo isušuje usne? Neki brendovi u svoje proizvode stavljaju ga  u većim količinama, neki u manjim. Ovo vrlo lako može da se proveri. Koliko često imate potrebu da iznova i iznova nanesete labelo recimo? Ja sam ga nanosila do te mere (kao i brojne druge proizvode za negu usana - da, malo sam slaba na njih), dok rezlutat nisu bile potpuno ispucale usne. Da povratim mekoću uspela sam uz pomoć Pantenola koji koristim sada već godinama umesto balzama za usne. Takođe, kad god mi je koža suvlja ili se iziritira na nekim delovima, Pantenol krem je spasava! I to praktično: instant. Nadam se da će ovu iskrenu ostrašćenost videti nekog iz Pantenol marketinškog tima, otvorena sam za saradnju, o ponudama i predlozima za originalne ideje pišite u inbox. Ocena: 10/10  Maja Bunčić (web urednica)

Priredila: Anja Paspalj