Piše: Ivana Semerad

Akcenat svakako treba staviti na detoksikaciju kože, naročito lica, jer je ono tokom zime posebno izloženo negativnim uticajima poput hladnoće, ali i zatvorenih prostorija bez dovoljno kiseonika, što ga dodatno isušuje i dehidrira. Pretpostavimo da ste se već pozabavili nekom detoks dijetom i time pomogli telu da se očisti od preobilnih ručkova, lenstvovanja i ludovanja po noćnim klubovima...

Već nekoliko dana uzimate dovoljne količine tečnosti, svežeg voća i povrća, posebno onog koje je bogato C i kompleksom B vitamina, krenuli ste na neki lagani fitnes ili se ubrzano pripremate za skijanje. Zato ćemo se ovde posebno pozabaviti negom kože lica, njenim detoksom i oporavkom. Njoj je pre svega neophodan beauty sleep – osam sati sna, i to tokom noći. Uz to, još najmanje dve litre tečnosti dnevno i boravak na svežem vazduhu.

Kad ste kod kuće, pozabavite se dubinskim čišćenjem u nekoliko koraka: detaljno čišćenje penom, micelarnom vodom ili gelovima za čišćenje lica (Fermes de Marie bioorganska pena za čišćenje odgovara svim tipovima kože), zatim lagani piling, a onda nega, i to pre svega hidratacija (Sensai Cellular Performance linija proizvoda kuće Kanebo International bazirana je upravo na obilnom „navodnjavanju“ kože lica i podrazumeva tonik i emulziju), bez obzira na to da li vam je koža inače suva ili sklona preteranom lučenju sebuma. Šminku treba da skidate pažljivije nego inače, mleko i tonik su obavezni, kao i neka hranljiva noćna nega. Obratite posebnu pažnju na maske, odlična je Sisley Black Rose za oporavak kože lica ili Kenzoki Marshmallow Sensuel na bazi pirinčane vodice. A uvek dobro dođe i maska od bele gline. Tokom dana izbegavajte tešku šminku, biće dovoljan neki glow faktor, na tržištu se upravo pojavo Givenchy Lip & Cheek hidrirajući balzam, moj izbor je nijansa Peshi, a za dame svetlijeg tena tu je srebrnkasti Pearly Glow.

PROIZVOD MESECA
Givenchy Magic Lip & Cheek Balm- Moisturizing Rosy Glow popunjava i hidrira kožu, hrani i uvećava volumen usana i daje obrazima prirodan i jedar efekat.

MIKROTREND
Make Up Eye prajmeri ili podloge za senke za oči

SUPERTREND
Najava nove sezone, mat teksture i zasićene boje

BEAUTY NOVITET
Novi parfemski brend na našem tržištu, Roberto Cavalli predstavlja se svojim mirisom Glam. Pripada cvetnoj porodici, otvara se notom crvenog bibera, u srcu je cvet pomorandže a u bazi zrno tonke.

ELLE VOLI
Serume za oporavak kože lica

Vreme praznovanja, noćnog života i nedovoljnog spavanja je prošlo i sad bi se valjalo pozabaviti detoksikacijom celog organizma.