Piše: Ivana Semerad

Početkom svake godine radujem im se kao devojčica koja je prvi put uspela da zaviri u mamin neseser sa šminkom. Potraga za novim formulama i teksturama – serumima, kremicama, tonicima, emulzijama... u mom slučaju već je završena. Ultrahidrirajući Sensai Prime Solution kožu bukvalno kupa u okeanu vlage zameniće prilično agresivne Lancômeove anti-age serumske čarobnjake Génifique i Visionnaire, a ulogu uobičajene dnevne kreme ovog proleća preuzima lifting esencija, takođe Sensai. Moja prilično masna i zato veoma zahtevna koža lica noću voli da se odmori, pa će osim temeljnog čišćenja pred spavanje jednom nedeljno biti osvežavana samo Dr. Brandt Microdermoabrasion kremom, koja vrši nešto agresivniju eksfolijaciju. E sad, za novo proleće mi treba i novi make up look.

Make up artisti su na nedeljama mode još jesenas pokazali šta misle. I kozmetičke kuće su rekle svoje, a meni ostaje samo da se zajedno s vama prošetam kroz taj raskošni vrt tek rascvetalog cveća, od veselih zasićenih blok boja i mat tekstura, do finih i nežnih pastela obogaćenih svetlucavim česticama, sve do sezonskog must have dragulja – rumenila! Sećate se kako su u Njujorku, na predstavljanju kolekcije Marca Jacobsa za jesen i zimu 2011/12. lica manekenki odisala svežinom, da su im obrazi bili naglašeni rumenilom nanesenim nisko, u udubljenja na obrazima (tako se postiže mladalački izgled)?

Upravo je ta revija diskretno najavila trend koji apsolutno vlada prolećem – umivena, pročišćena lica, „niski“ ružičasti obrazi i nude look su ono što nam treba. I ne bežite od jarkih boja, dizajneri i šminkeri ih obožavaju ove sezone.

PROIZVOD MESECA
Ultralagana formula novog Chanel Poudre Universelle compakt pudera sadrži pigmente koji reflektuju svetlost; njegova svetlucava bež nijansa obojena zlatom nanosi
se nakon šminke i
licu daje prirodni
mat finiš.
4.291 din.

ELLE VOLI: BB kremu!
BB, odnosno Blamish & Balm preparati spajaju svojstva make up podloge i svakodnevne nege kože: CLINIQUE Age Defense BB krema sa SPF 30 namenjena je pre svega mešovitoj koži; cena na upit. ERBORIAN BB tonirana krema sa ženšenom je hidratantan i anti-age preparat, tečni puder i podloga za šminku; 3.696 din. GARNIER BB Miracle Skin Perfector dnevna 5-u-1 krema hidrira, štiti kožu, ujednačava ten, prikriva nepravilnosti i licu daje sjaj; 649 din.

MIKROTREND
Opet su to obrve. Ali su sada još naglašenije, gušće, razbarušenije, začešljane na gore i dodatno definisane brow voskom.

BEAUTY NOVITET
Koncept niche parfemskog brenda Etat Libre d’Orange savršeno odgovara androginoj senzualnosti Tilde Swinton, koja potpisuje njihov najnoviji miris – Like This! 50 ml, 6.500 din.

Iako po kalendaru još nije, za mene je proleće već počelo. Bar ono modno, koje osim catwalk trendova za sezonu pred nama donosi i beauty novitete.