Tekst: Ivana Semerad

Od Chanelovih Lumière Sculptée nijansi breskve i kajsije, preko dijamanstkse teksture i čistog roze tona u Dior Rosy Healthy Glow Awakening preparatu iz kolekcije Garden Party, do tamnih, ljubičastih paleta poput Benefitove Hervane ili YSL Vinyl Candy četvorobojne palete. Dakle, volimo rumenilo i to u velikim količinama, nanosimo ga velikom četkom tako što široko zahvatamo cele obraze, malo dohvatimo podočnjake i slepoočnice. Manjom četkom potom naglašavamo samo jagodice. Ako želimo dodatni sjaj, koristimo tečno rumenilo (Clarins Instant Light 01, na primer) tako što ga lagano utrljamo u kožu na vrhu jagodičnih kostiju.

E sad, približavamo se letu i trebalo bi posebnu pažnju da obratimo na negu kože tela, koja je tokom zime bila prekrivana slojevima garderobe i pomalo zapostavljena. Za početak je najvažnije uraditi dobar piling, skinuti sloj izumrlih ćelija i hidrirati, hidrirati, hidrirati (pravo otkriće je intenzivni losion Eucerin Complete Repair, koji sadrži 10% uree)! Bar je to moj zadatak za naredni period. Telo mi je žedno i gladno i neophodno ga je pripremiti za sezonu agresivnih preparata za zaštitu od sunčevih zraka. Hranim ga aromaterapijskim uljima (Cinq Mondes i Nature’s) i kremama na bazi aloje vere (kolena, laktove, stopala, šake).

Vreme konačno dozvoljava da sednem na bicikl i prepustim se nežnoj prolećnoj klimi. Napaja kožu kiseonikom, oblikuje mišiće nogu i zadnjice, a topi i celulit. Borbu s dosadnim naslagama narandžine kore nastavljam i tokom noći, Somatoline Intensive Night Slimming tretmanom. Nisam ove sezone naletela (još uvek) na neki novi, revolucionarni slimming, firming & contouring preparat i zato se držim starih i proverenih – Kenzoki Bare Body Night krema je već godinama moj favorit!

BEAUTY JUBILEJ
Kozmetička ikona - Advanced Night Repair serum kuće Estee Lauder proslavlja svoj trideseti rođendan! U posebnom, slavljeničkom pakovanju dostupan je kao Recovery Complex za lice i za očnu zonu, 11.750 din (50ml) i 7.436 din (15ml, za očnu zonu).

ELLE VOLI
Micelarne vodice za čišćenje lica. Micele su čestice koje “love” prljavštinu, enkapsuliraju je i uklanjaju s kože bez upotrebe dodatnih, mehaničkih sredstava (tupferi, četke…). VICHY Aqualia Eau Thermale 3 u 1 micelarna voda, 1.740 din. EXFOLIAC micelarna voda za čišćenje, 1.400 din; LANCOME micelarna voda za brzo čišćenje lica, usana i očne zone, 2.150 din (200ml).

BEAUTY NOVITET
Kenzoki My Balm For Lips to Kiss, sa uljem makadamije i ekstraktom trešnjinog drveta, 2.160 din.

Ove sezone sve je nekako nežno, pastelno, presvučeno slojem puderaste svežine, pa tako i obrazi, naglašeni filigranskim slojevima rumenila, koji dominiraju prolećnim make up kolekcijama.