I tako, prođe decembar, pun pretpraznične euforije, poslovnih ručkova i korporativnih zabava (vrlo često maskembala) i usledilo je januarsko zatišje. Šljokice, trepavice i zlatne platforme odložila sam u orman da čekaju neke druge povode, a ono što mi je ostalo su: umoran i siv ten zbog nedovoljnog sna, stopala namučena od previsokih potpetica, kosa oštećena od silnih punđi i dovoljno vremena da se pozabavim tim problemima.

Stvarno se trudim da se svakog januara posebno posvetim kozmetičkim i spa-tretmanima, jer u ovim oblastima ipak rade profesionalci koji svoj posao znaju vrhunski. Mada, često mogu biti i sama svoj majstor. (Još) jedan mojito u zadimljenom kafiću u kombinaciji sa samo četiri sata sna nikako nije dobra stvar za kožu lica. Pravi spas je Kenzoki serum za regeneraciju. Izuzetno je koncentrovan i momentalno, kao što mu i sam naziv kaže, oporavlja kožu i daje joj dodatnu vlagu.

Kada se za kombinaciju mrežastih čarapa i potpetica od 12 cm kaže da je ubitačna, niko i ne pomisli da se ta reč odnosi na bolove posle pet sati njihovog nošenja. Nakon tople kupke obožavam da uzmem Avon kremu za stopala od crvene ribizle i vanile i da je utrljam u namučenu, mrežom ispresecanu kožu. Tačnije… više volim kada to neko drugi uradi. Tapiranje je smrt za kosu, ali bez toga je većina svečanih frizura nemoguća. Na teži način naučila sam da posle njega ne treba ni pokušavati da se raščešljate. Petnaest minuta pre pranja treba staviti neki negujući tretman, koji će je omekšati, a ona će se sama rasplesti kada dođe u kontakt sa vodom. L’Oréal Professional Mythic Oil prosto je idealan za to, jer je u spreju, pa ne moram ni da ga utrljavam.

Kada sve ovo završim, najviše volim da stavim dobru kremu za negu kože oko očiju, ušuškam se u krevet i čekam da počne filmski maraton. Mada retko dočekam kraj prvog filma.

U januaru ne mo gu bez...
Prija mi da se tuširam Dove gelom sa shea puterom i vanilom. Osim što neguje, ima i divan zimski miris

Ovog meseca mirišem na...
… Lacoste pour Femme, jer je kao bela polo majca - uvek u modi i svima stoji.

ELLE FAVORIT...
… Darphin ulje od kamilice, jer vraća prirodni sjaj licu i opušta napetu, osetljivu kožu. Pomaže i u ujednačavanju i balansiranju tena.

Hoću da oporavim kožu lica i tela od provoda u decembru, da ostanem u krevetu i da… mirišem čisto i sveže.