Toliko puta sam: upropastio neki komad garderobe jer sam u sekudni pomislio da bi bio bolji uz malo dorade; kupio još jednu crnu majicu/duks/rolku/farmerke; poslao poruku koju ne bi trebalo…

Ali mi nikada nije padalo na pamet da stavim blanš na glavu.

Pomišljao sam na promenu boje kose, priznajem. Ali uvek su postojali pro i con za uraditi odnosno ne uraditi to.

Činjenica da je svet utihnuo i zatvorio nas u kuće narednih šest nedelja je na kraju doprinela da na spisak svojih brzopletih poteza dodam i going blonde.

A zašto baš sada?

Evo 4 razloga:

1. Svi me nagovaraju već mesecima

Sve je počelo tako što sam pošao sa Anjom Paspalj urednicom kulture i lifestyle-a, ne bi li joj pravio društvo tokom izvlačenja pramenova kod našeg dragog frizera Dalibora Vrtine.

Pošto sam proces toga traje nekoliko sati, razglabali smo o milion tema dok nije iskrlsa upravo ta: “Alek, a što se ti ne ofarbaš u plavo?”. Ne mogu da kažem da nisam pomislio više puta u toku života na to, ali nekako sam uvek imao zadršku: šta će reći mama i tata, kako će mi stajati s obzirom da sam crn ceo život itd.

Od tog trenutka svaki put kada bi se nas troje našli na istom mestu pokretala bi se ta tema. Čak je malopre spomenuta koleginica uspela da celoj redakciji razglasi ideju pa su i drugi počeli da me napadaju “uradi, uradi!”, Majo u tebe gledam.

2. Horoskop

Već mesecima unazad razno-razni horoskopski stručnjaci, kako pravi, tako oni izmišljeni govore mi da je vreme za neku promenu. Više sam zamišljao to kao preseljenje na Tibet ne bi li dostigao Nirvanu, ili pak možda promenu posla, fakulteta.

Nikad se sa astrolozima ne zna na šta misle.

Izgleda da su ovog puta govorili o boji kose. Weird AF.

3.  Svakog čuda, 3 dana dosta

Defakto je da ćemo svi sedeti još neko vreme sami sa sobom i raditi od kuće, a pošto me niko osim mojih nekoliko Instagram pratilaca neće videti (verovatno ne bi ni oni da je ovo ispalo malo tragičnije),  što da ne.

Jednom se živi.

Uvek mogu da se ošišam, a i kosa mi toliko brzo raste da je već pola santimetara crna.

4. It’s Britney, Bitch!

Svi pamtimo legendarni momentar kada je Birtney Spears davne 2007. obrijala glavu. Taj trenutak zauvek je ovekovečen u meme kulturi, a mislim da će isto tako postati i simbol samoizolacije sa kojom se danas suočavamo.

Kada sam promišljao ovu ideju, palo mi je na pamet da ja to isto uradim na svom Instagram profilu. Uništavajući svoje lično obeležje karantina i započinjajući novi ciklus – period posle korone.

Iako je mnogo više onih za, nego protiv, postoji samo jedan koji ću poslušati nadalje, a to je upravo  onaj zbog koga mi ovo više nikada neće pasti na pamet, a to je:

1. Peče kao đavo

Utrljavanje mešavine hidrogena i blanša nije nimalo prijatno, a ako neko ima crnu kosu kao ja onda to sve mora da stoji minimum sat vremena na glavi!

Tih 60 minuta trajali su kao večnost. Teme mi je gorelo kao da po njemu pleše zilion mrava, a ništa ne mogu da uradim povodom toga. Grozno zaista. To su bili oni momenti kada čovek pomisli “šta mi je ovo trebalo?”. 

Na kraju moram da naglasim da vi, drage dame, vi ste heroine što ovo radite sebi svako malo, a ja zasigurno potpisujem da to isto uraditi neću više nikada.

Jedino ako smisle nešto da ne svrbi i ne peče ovoliko, a i tada ću dobro da razmislim.

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Ishitrene odluke uopšte mi nisu strane.