Dok tokom cele godine pratimo beauty trendove, ne možemo sakriti da nas sezona jesen/zima uvek posebno privlači. Kao i u fashion industriji, pogledi mnogih od nas prirodno gravitiraju ka Parizu. Taj nepogrešivi stil Francuskinja pruža nam inspiraciju da svoju autentičnost izrazimo na jednostavan način, ali sa neodoljivim stilom. Jesen 2024. donosi upravo to – šarmantnu fuziju suptilnog sjaja negovane kože i frizura sa razbarušenim, messy chic vibracijama, koje odišu ležernim francuskim šikom.

Dakle, ako želite da prigrlite jednostavnost kada je u pitanju kosa, koža i šminka - ne tražite dalje. Kroz razgovore sa stručnjacima iz industrije, u nastavku smo razložili najveće jesenje beauty trendove Francuskinja

Tonovi zalaska sunca

Beauty trendovi Francuskinja često su poznati po svojoj monohromatskoj minimalističkoj estetici, ali jesen će ovog puta oživeti i u toplijim paletama boja. „Mislim da će crvena, topla ružičasta i terakota boja biti popularne“, predviđa Barresse. 

Grungy eye make up

„Klasični izgled à la française podrazumeva makeup s minimalnom količinom proizvoda na očima; ove jeseni tu su i pomalo razmazan ajlajner s malo ili puno maskare“, kaže Coombes. 

Usne boje rubina

Dok su crvene usne svojevrsni zaštitni znak Francuskinja, jesenja interpretacija ovog trenda odnosi se na prebacivanje palete boja u burgundy i merlot, umesto klasične crvene. Pored toga, fokusirajte se na teksturu proizvoda. „Balzam s sjajnim završetkom daje mekši izgled", kaže Barresse.

Suptilni sjaj kože

Kada je reč o nezi kože, Francuskinje koriste jesen za fokusiranje na usavršavanje izgleda i zdravlja kože, objašnjava Juliette Lévy-Cohen. Tokom hladnijih meseci, Lévy-Cohen primećuje da se kupci više upuštaju u eksperimente sa proizvodima za regeneraciju koji će poboljšati sjaj i ujednačiti ten. „Proizvodi poput pilinga i seruma s vitaminom C odličan su izbor za period nakon izlaganja sunčevim zracima.“

Razbarušeni lob

„Ove jeseni, ponovo se vraćamo stilovima bez napora koji oslikavaju suštinsku vibraciju francuske devojke“, kaže frizer Sam Burnett. Razbarušeni lob će biti veoma popularan ove sezone - mislimo na duži bob sa mekim slojevima koji dodaju volumen i pokret, dok zadržavaju opušteni, ležerni izgled.