Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deset pravila make-up stručnjaka za savršen pogled

Novi beauty must have su savršene duge trepavice. No kako bi izgledale besprekorno, morate poštivati pravila za nanošenje maskare

 Izvor: foto: Thinkstock

Odaberite specifičan izgled

Iako vam svi proizvođači obećavaju dugačke i savršeno uvijene trepavice, make up eksperti se ne slažu s tom tvrdnjom. Naime kažu da oblik maskare utiče na to kako će izgledati vaše trepavice. “Želite li specifičan izgled, pazite na oblik maskare” - kaže make up stručnjak Tory Surratt. Maskare koje će vam produžiti i učvrstiti trepavice su one koje sadrže specifični vosak u sebi. One s najlonskim vlaknima jako će izdužiti trepavice, ali ako su ravnog oblika, neće ih uviti. Uglavnom, prilikom kupovine uvek se konsultujte sa prodavcem i pitajte za efekat određenog tipa maskare.

Crna boja prolazi kod svih tipova žena

Svako može posegnuti za crnom, čak i plavuše. “Cilj maskare je da naglasi oblik očiju i da definiše trepavice. One treba da budu vidljive, inače izostaje efekat”, kaže make up stručnjakinja Susan Giordano. No to ne znači da treba izbegavati eksperimentisanje s bojama. Dodatak ljubičaste ići će odlično uz zelene oči, a plava ili zelena odličan su kontrast smeđim očima.

Vodootporne maskare čuvajte za posebne prilike

Ove maskare je mnogo teže ukloniti i bolje je ne upotrebljavati ih svakodnevno, ukoliko baš ne morate. Vodootporne maskare čuvajte za prijateljičino venčanje ili neke druge posebne prilike.

Za savršen oblik ne zaboravite na uvijač za trepavice

Uvijač za trepavice u nekoliko sekundi daće vam seksi izgled. Ipak prilikom njegovog korišćenja treba pripaziti na redosled. Naime, uvek je dobro prvo uvijačem oblikovati trepavice, a potom na njih naneti maskaru, tako bar savetuje make up stručnjak Giordano. Maskara vam se neće zalepiti za uvijač i nećete strahovati da ćete slučajno iščupati trepavicu. Savetuje i da stisnete uvijač i držite ga tri do pet sekundi. Nakon toga tri puta ih stisnite prema rubu u trajanju od sekunde.

Dodajte punoću i dramatičan izgled

Nakon što uvijete trepavice stavite maskaru na gornje i donje trepavice. Zatim dodajte maskaru gustom četkicom koja daje volumen. Da začinite look, na rubove trepavica nanesite još dva sloja maskare.

Povećajte oko ovim trikom

Nanesite jedan sloj na trepavice, a potom sačekajte da se malo osuši. Nakon toga nanesite novi sloj maskare. Ponovite postupak dok ne dobijete željeni izgled. Ovako će vam oči izgledati puno veće.

Ne zanemarujte donje trepavice

“To je završni korak za smokey eyes”, kaže make up stručnjakinja Pati Dubroff. Za svakodnevni izgled nanesite mali sloj maskare na donje trepavice, a za bolji efekat birajte uže i manje maskare koje će vam pomoći prilikom nanošenja duž celog oka, posebno u uglovima.

Probajte spidery look trepavice

Naime, “razmaknute” trepavice pod nazivom spider lash nisu više znak neukusa, a sve zbog novih tehnika nanošenja. Ipak, morate paziti da ne izgledate neuredno.

Odstranite grudvice

Za besprekoran pogled i trepavice iz snova poslednji korak je uklanjanje grudvica koje su se možda napravile. Čistom i suvom četkicom počešljate trepavice, dok je još maskara vlažna.

Uvek detaljno skinite ostatke maskare

Nemojte štedeti na sredstvima za uklanjanje šminke, posebno one na očima i oko njih. Birajte formule koje će uspešno odstraniti ostatke maskare, a istovremeno su nežne za vaše oči. Nakon skidanja šminke umijte se toplom vodom i stavite hranjivu kremu.

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity