8 PARFEMA KOJE ĆETE TOKOM PRAZNIKA ŽELETI DA POKLONITE SEBI I DRUGIMA: Mirišu na snežno jutro koje traje zauvek

Tonka, mošus, bergamot i vanila samo su neki od sastojaka koji čine autentičan miris za zimu - otkrijte najbolje parfeme za poklon tokom ove praznične sezone.

Profimedia

Diptyque Do Son

Manje poznat floralni miris francuske niš parfimerije Diptyque na površini deluje gotovo prolećno, međutim kako upija, počinju da se osećaju njegove izražene osnovne note, benzoin i mošus, dok srednja nota ružičastog bibera dočarava zimsku atmosferu ovog parfema.

Diptique 

Kiehl’s Original Musk

Prva formulacija napravljena je čak 1920. godine i zvala se Love Oil pa možete da zamislite. Osnovne note su tople i senzualne, sačinjene od mošusa, tonkinog oraha i belog pačulija. Ovaj uniseks miris definitivno je one size fits all jer teško da ćete pronaći nekoga kome se ne dopada!

Kiehl's 

Gucci Mémoire d’une Odeur

Gornja nota rimske kamilice u Gucci Mémoire d’une Odeur dobija strukturu kroz latice koralnog indijskog jasmina koje pružaju nežnost, dragocene mošuse koji daju mirisu dubinu i plemenita drva uključujući sandalovinu i laganu, suptilnu kedrovinu, moćno drvo sa dubokim korenjem i neodoljivom notom vanile. Još jedan miris koji prevazilazi pol - sa ovim primerkom sigurno ne možete da pogrešite. A da, i Harry Styles ga koristi kao svoj signature scent.

Gucci 

Byredo Bibliothèque

Spoj šljive i kože? Ljubičice i vanile? Breskve i božura? Reč je o veoma jedinstvenom parfemu koji mirisom želi da nas odvede do jedne tradicionalne biblioteke. Uronićete u blaga isparenja mirisnih stranica starih knjiga u njihovim kožnim povezima na tamnim, drvenim policama.

Byredo 

Bottega Veneta Illusione Tonka Solaire

Lansiran je ove godine i njim vladaju drvenasti tonovi, a zatim citrusni. Kombinacija kedara i maslinovog drveta sa pomorandžinim cvetom i crnom ribizlom predstavlja neočekivan spoj koji istovremeno osvežava i utopljava, dok je bela bočica prelep dodatak svačijoj beauty polici.

Bottega Veneta 

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Ovaj izuzetno glamurozan parfem ima posebnu istoriju - kada je kompanija Baccarat, proizvođač najprestižnijih kristala na svetu, 2014. godine (250 godina od svog nastanka) proizvela ekskluzivni parfem u količini od svega 250 bočica, cena je bila neverovatnih 4.000 dolara po komadu. Danas se može kupiti po znatno manjoj ceni, ali se i dalje smatra jednim od luksuznijih parfema na tržištu, sa čudesno drvenastim, cvetno-ćilibarsim akordima, podjednako providan, bogat i intenzivan.

Maison Francis Kurkdjian 

Tom Ford Metallique

Lansiran je 2019 i sadrži note ružičastog bibera, đurđevka, vanile i sandalovine, čineći ga slatkim ali i puderastim. Karakteristično jak parfem za ženu koja je ista takva.

Tom Ford 

Jo Malone London Midnight Musk & Amber

Jedan od novijih Jo Malone proizvoda, ovaj uniseks parfem kombinuje tri prepoznatljiva mirisa koji odmah asociraju na oštar vazduh i pucketanje drveta pored kamina - miris kleke, ćilibara i crnog mošusa.

Jo Malone