Osim što u novu sezonu ulazimo sa modnim promenama u garderoberu, polako ih unosimo i na kozmetičke police.

A osim prilagođene nege za hladnije dane, svaka sezona sa sobom nosi i novine u vidu odgovarajućih parfema za to godišnje doba.

Za razliku od letnjih parfema koji moraju da budu blaži, zimski mirisi su jaki i dugotrajniji, jer moraju da pobede hladno vreme koje neutrališe mirise.

Za ženu, odabir idealnog parfema koji često govori umesto nje same može biti pravi izazov. To često mogu biti i parfemi sa potpisom poznatih ličnosti ili oni koje obožavaju i muškarci pa spadaju u unisex kategoriju.

Potrudili smo se da Vam olakšamo odabir savršenog ženskog mirisa, pa preporučujemo da se poslužite listom od 5 parfema koji se smatraju idealnim izborom najpostojanijih zimskih mirisa.

1. Black Opium, YSL

U potrazi za savršenim mirisom koji ćemo nositi celu jesen i zimu, ništa ne obećava kao elegantan Black Opium, parfem francuske marke Yves Saint Lauren. Prepun strasti i energije, savršeno usklađuje crnu kafu i vanilu stvarajući sladak, ali prvenstveno zavodljiv miris. Ako želite svu pažnju skrenuti na sebe, ovaj parfem je pravi izbor.

2. Good Girl, Carolina Herrera

Parfem dizajnerke Caroline Herrere pleni svojom pažnjom zbog zanimljive bočice u obliku štikle. Intrigantan, sofisticiran miris zavodi svojom savremenom elegancijom i neukrotivim duhom. Carolina Herrera ovim parfemom proslavlja moć ženstvenosti. Iako nam je kultno izdanje favorit, nedavno je stigla i limitirana verzija u metalic nijansi obasutoj glitterom koja je u vrlo kratkom roku osvojila pripadnice nežnijeg pola širom sveta.

3. Crystal Noir, Versace

Iako je predstavljen još 2004. godine, ne nazire se kraj popularnosti neodoljivom parfemu poznate italijanske marke. Crystal Noir u svojoj tajanstvenoj bočici donosi dašak luksuza i jedinstvenosti, baš ono što nam je potrebno u hladim zimskim mesecima.

4. Mon Guerlain, Guerlain

Nežan poput snežne pahuljice, Mon Guerlain odiše posebnošću i ženstvenošću. Ova otmena mirisna nota pogodna je za svaku priliku, a baš je iz tog razloga vredna pažnje i mesta u kolekciji parfema za kišne i maglovite dane.

5. La Vie est Belle, Lancome

Parfem koji je prototip modernog ženskog parfema i koji od svog pojavljivanja pa do danas predstavlja najpopularniji miris na ovim prostorima, a sigurno i šire. Miris je zaista intenzivan, izuzetno elegantan i luksuzan. Jednom kada ste probali ovaj parfem, probali ste gotovo 80% ženskih dizajnerskih parfema koji su se pojavili u poslednjih par godina. Istovremeno i toliko dobar i toliko moćan, a opet jedinstven.