OVIH 5 ANTI-AGE SASTOJAKA MORATE DA UKLJUČITE U NEGU KOŽE: Pružite koži efikasan tretman protiv starenja 

Od retinola do peptida – ovih 5 sastojaka biće vaši najvažniji saveznici u borbi protiv starenja kože.

Loreal

Pravi odabir beauty sastojaka za negu kože zaista može da napravi razliku, naročito ako imate specifičan problem poput akni, crvenila, hiperpigmentacije, i sl. Koji zahtevaju poseban tretman.

Takođe, kada je starenje kože u pitanju, edukacija je ključna jer nemaju svi preparati podjednak efekat, kao ni dugoročan rezultat.
U nastavku donosimo 7 anti-age sastojaka koje morate da uključite u negu kože.

1. Retinol

Eliksir protiv starenja - retinol postao je nezaobilazan deo nege kože. Dugotrajna upotreba ovog sastojka rezultira smanjenim izgledom bora, izbledelim ožiljcina, suženim porama i ujednačenim tenom. Najbolje funkcioniše kada ga uključite u vašu noćnu rutinu nege kože, sa proizvodom poput L’Oreal Revitalift Laser seruma koji uz pomoć retinola vidno koriguje prve znakove starenja, a redovnom upotrebom (nakon 4 meseca) čak i duboke bore. Važno je samo da ga uvodite postepeno kako ne biste iziritirali kožu, kao i da nakon njega na lice nanesete hidratantnu kremu koja će zaštititi kožu od sušenja.

Loreal 

2. Hijaluronska kiselina

Osnovna komponenta za hidriranu i blistavu kožu, hijaluronska kiselina pomaže u održavanju nivoa kolagena u vašoj koži. Izaberite proizvod sa mešovitom molekulskom težinom jer je njegova veličina čestica mala i stoga može bolje da prodre u kožu. L’Oreal Revitalift Filler serum sa do sada visokom koncentracijom hijaluronske kiseline, što ga čini veoma efikasnim anti-age preparatom. Intenzivno hidrira i zaglađuje površinu kože, dok uklanja znakove starenja. Koristite ga za dnevnu negu koja će koži obezbediti elastičnost i jedrinu, a u noćnu negu uključite Revitalift Laser kremu koja poboljšava proces obnove kože, ublažava bore i čini teksturu kože lepšom.

Loreal 

3. Pro-Xylane

Patentirani aktivni sastojak nastao kao hibrid šećera i proteina stimuliše proizvodnju glikoaminoglikana, molekula odgovornih za odbranu kožu od gubitka vode. Sadrži ga L’Oreal Revitalift Laser dnevna krema sa SPF faktorom koja pomaže u korigovanju bora, jačanju kože i smanjenju pigmentacije.

Loreal 


4. Peptidi

Veoma popularni za suzbijanje znakova starenja u predelu oko očiju, peptidi su u osnovi lanci aminokiselina koje čine deo esencijalnih proteina prisutnih u vašoj koži. Oni deluju tako što šalju signale vašim ćelijama da se poprave, što rezultira prefinjenom teksturom kože koja je zategnuta, a nežna. Najbolje se koristi u vidu kreme ili maske.

5. C vitamin

Još jedan beauty sastojak koji je postigao „esencijalni“ status, vitamin C ima nekoliko benefita za kožu, što uključuje I sprečavanje ranih znakova starenja. Po prirodi je antioksidantan i antiinflamatoran i može se suočiti sa svim znakovima starenja kao što su staračke pege, fleke i fine linije. Najbolje se koristi u obliku uravnoteženog, snažnog seruma koji se brzo apsorbuje u kožu.