Da li vam puder često klizi sa lica? Nepravilna upotreba prajmera može biti uzrok

Nepostojana šminka, neujednačen ten i puder koji ne leži na licu mogu biti posledica ove 3 beauty navike.

Tiffany/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kada se nanese kako treba i u odgovarajućim količinama, dobar prajmer može unaprediti vaš izgled šminke. Može sprečiti da se puder uvuče u pore i bore, pojačati intenzitet senke za oči i (možda najvažniji razlog zašto ga koristimo) učiniti da šminka traje duže. Stoga, prajmer je postao nezaobilazan korak u pripremi lica za šminkanje, ali preterana upotreba ovog proizvoda može biti problematična. Da li vam se dešava da vam puder sklizne sa lica ubrzo nakon nanošenja? Prema rečima stručnjaka, ovo može biti znak da preterujete s prajmerom. U nastavku saznajte kako da pravilno dozirate proizvode za šminku i omogućite da vaš puder opstane na licu tokom čitavog (radnog) dana!

Vaš puder mora da se 'zalepi'

"Da bi vaša šminka izgledala dobro, puder mora da se "uhvati" za kožu", objašnjava Walsh. To se ne može desiti ako nanosite puder na vlažnu, rosnu kožu. Problem sa preteranom upotrebom prajmera je taj što mnogi od njih sadrže hidratantne sastojke, poput hijaluronske kiseline. Iako ovo nije nužno loše, ovo u praksi može da znači da ćete puder nanositi na vlažnu kožu. Rezultat? "Vaš puder će jednostavno skliznuti," upozorava Walsh.

unsplash / element5 - digital 

Probajte samo serum

Ako primetite da vam se puder neravnomerno nanosi ili postaje flekav nakon nekoliko sati, prajmer koji ste odabrali možda nije odgovarajuć za vaš tip kože. Walsh predlaže da umesto toga nanosite samo serum za hidrataciju kože, a zatim SPF kremu. "Koristite samo serum i proverite da li će puder izgledati drugačije na koži tokom dana,"savetuje Walsh.

Tiffany/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Manje je više

Ponekad verujemo u ideju da više znači bolje kada je u pitanju nega kože, ali to nije uvek slučaj. Da biste postigli savršen izgled šminke, važno je shvatiti koliko vlage vaša koža može da podnese tokom pripreme kože za šminkanje. Ako nanosite serum i SPF i primetite da je vaša šminka i dalje neravnomerna, eksperimentišite sa manjom količinom seruma (samo jednu kap) ili zamenite serum lakšom hidratantnom kremom. Znaćete da ste pronašli pravu formulu kada puder bude dobro prianjao, ostao na mestu i ne sklizne ili ne postane flekav.