Sa godinama, bore i fine linije postaju neizbežni pratioci našeg lica. Kako starimo, naša koža se menja, a u skladu sa tim korigujemo i beauty rutinu, te make up stil. Mnoge proizvode biramo kako bismo postigli što lepši ten imajući u vidu drugačiju teksturu kože. U trenucima kada želimo da ostvarimo posebno besprekoran izgled, pribegavamo pomoći pudera kako bismo korigovali znakove starenja.

Međutim, izazov se javlja kada želimo da kreiramo uglađen make up look, a da puder ne naglašava sitne linije. Konsultovali smo beauty eksperte i otkrili ključnih pet koraka koji demistifikuju savršeno nanešen puder uz očuvanje svežine i prirodnog izgleda našeg tena. Uz pomoć profesionalnih makeup artista, u nastavku otkrivamo najvažnije savete za šminkanje zrele kože.

Odabir dobrog pudera

Posebno kada već imate fine linije, ključno je odabrati pravi puder. Hidratantne i lagane formule su vaši najbolji saveznici, čime se vaša koža ne opterećuje, a fine linije ne naglašavaju. Takođe, birajte pravu nijansu pudera kako biste izgledali prirodno, bez neprirodnog isticanja bora već njihovog prikrivanja.

puder
Unsplash/Raphael Lovaski 

Priprema kože

Dobra podlog je ključna za savršeno nanošenje pudera. Temeljno očistite i hidrirajte svoje lice, koristite prajmer kako biste izravnali teksturu, i razmislite o korišćenju hidratantne kreme i/ili seruma sa hijaluronskom kiselinom za dodatnu hidrataciju i smanjenje vidljivosti bora.

Nanošenje pudera

Koristite odgovarajuće alatke

Četkica za šminkanje ili beauty blender obezbediće ravnomerno nanošenje.

Manje znači više

Počnite s malom količinom pudera i postepeno dodajte još ako je potrebno.

Kako sakriti bore šminkom za žene nakon 50 godina
Chopard via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Tapkanje, ne brisanje

Nežno utapkajte puder za prirodno prekrivanje, bez ulaska u fine linije.

Dobro izblendajte

Pazite da dobro izblendate puder, posebno na delovima lica koje imaju više bora.

Završnica i fiksiranje

Nakon nanošenja pudera, možete koristiti druge make up proizvode ali budite obazrivi. Izbegnite sakupljanje u sitnim linijama laganim nanošenjem korektora, bronzera i rumenila. Završite šminkanje korišćenjem spreja za fiksiranje kako biste dobili dugotrajne rezultate.

Tokom dana

Primetili ste da se vam se puder skuplja na licu? Umesto da dodate još proizvoda, nežno utapkajte višak pudera čistom maramicom.